• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Højtider og særlige lejligheder » Jul

    Lune Churros (spanskrør) med chokoladesauce

    Udgivet: dec 2, 2021 · Opdateret: dec 2, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Churros eller spanskrør er en slags spanske vafler. For mig hænger de sammen med kulde, sne, tivoli og julemarkeder. Men man kan faktisk også nemt lave en portion hjemmelavet churros.

    Churros eller spanskrør serveret med chokoladesovs på et fad og i kræmmerhus

    Churros stammer fra Spanien og er deres bud på vafler, og derfor kalder vi dem også spanskrør på dansk. Det er faktisk en dej der minder meget om en vandbakkelsesdej, men i stedet for at bage dejen i ovnen, så bliver den sprøjtet ud i lange rør og friturestegt.

    Prøv også disse opskrifter:
    Gammeldags æbleskiver | Risalamande vafler | Småkager med chokolade og nødder

    Det klassiske tilbehør er lun chokoladesauce. Det er også det jeg selv synes er bedst. Men man kan også servere sine churros med softice. I Spanien spise de ofte spanskrør om morgen med chokoladesovs, men herhjemme er det for det meste noget vi nyder som dessert eller som lidt sødt om eftermiddagen.

    I min opskrift drysser jeg de færdige spanskrør med rørsukker, men du kan også bruge flormelis eller kanelsukker.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Lune Churros (spanskrør) med chokoladesauce

    4 personer
    Holdbarhed: 1 dag
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 20 min
    Tilb. tid 20 min
    Hviletid 30 min
    Samlet tid 1 t 10 min

    Udstyr (reklamelink)

    • Sprøjtepose
    • Stjernetyl cirka 9 mm
    • Elpisker
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 4 dl vand
    • 50 g sukker
    • ½ tsk salt
    • 75 g smør
    • ½ vaniljestang eller 1 tsk vaniljepulver
    • 250 g hvedemel
    • 2 æg
    • 1 pakke palmin eller 1 liter smagsneutral olie/fritureolie til kogning

    Serveres med

    • 1 spsk rørsukker
    • 1 portion hjemmelavet chokoladesauce

    Sådan gør du
     

    • Bland vand, sukker, salt, smør og kornene fra vaniljestangen i en gryde (se min guide til at flække en vaniljestang her)
    • Sæt gryden på et varmt blus og varm det op indtil smørret er smeltet og det begynder at småkoge.
    • Hæld den varme blanding over i en skål.
    • Hæld melet i og pisk med en elektrisk pisker, eller i en røremaskine imens dejen køler af.
    • Rør et æg i et ad gangen, og pisk indtil dejen er blød og smidig.
    • Stil dejen i køleskabet i cirka 30 minutter så den bliver lidt fastere.
    • Opvarm palminen i en gryde.
    • Fordel dejen i en sprøjtepose med en stjernetyl
    • Tjek om palminen er varm nok ved at stikke en tandstik, tændstik eller lignende i. Når det syder omkring den er palminen varm nok. Du kan også måle temperaturen med et termometer. Den skal være cirka 180 grader.
    • Pres stænger af dej ned i den varme palmin. Klip dejen af helt oppe ved tyllen så dine churros får en længde på omkring 6-7 cm.
    • Lad dine churros koge i olien i et par minutter til de er gyldenbrune. Vend dem undervejs.
    • Læg de færdige churros på fedtsugende papir (f.eks. køkkenrulle) og drys med lidt rørsukker.
    • Server med lun hjemmelavet chokoladesauce.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Husk, hvis du ganger opskriften op skal du ikke nødvendigvis gange palmin/olie ligeså meget op.
    Inspiration til opskriften kommer fra Cutecarbs.com.
     

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 1008 kcal | Kulhydrater: 64 g | Protein: 9 g | Fedt: 81 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.7 fra 10 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Når man køber en portion lune churros i Tivoli eller på et julemarked, så får man dem i et fint kræmmerhus man kan gå rundt med. Du kan nemt selv folde kræmmerhuse til dine spanskrør eller købe nogle færdiglavede kræmmerhuse.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Kan churros fryses?

    Ja, du kan fryse dem ned så snart de er færdige. Når de skal spises kommes de frosne churros på en bageplade med bagepapir og varmes i ovnen ved 200 grader i cirka 5 minutter. Så burde de være næsten som de lige var lavet.

    Hvad er palmin og kan jeg bruge noget andet?

    Palmin er en raffineret kokosolie, men den smager ikke af kokos. Den kan holde til høje varme temperaturer og er derfor velegnet til at koge f.eks. klejner eller churros i. Du kan dog sagtens bruge en anden smagsneutral olie. Det kunne f.eks. være rapsolie, eller en fritureolie.

    Hvor tykke skal de være?

    Æggene i dejen er med til at få dine churros til at hæve når de kommer ned i den varme olie. Derfor skal du bruge en lille stjernetyl på cirka 9-10 mm. Så vokse dine spanskrør nemlig til den rette størrelser i olien.

    Hvis de bliver for tykke vil de blive før færdige på ydersiden, end i midten og du ender med rå dej i midten.

    Jeg laver mine churros cirka 6-7 cm i længden, det synes jeg er en fin størrelse. Du kan dog også sagtens lave dem længere hvis du synes.

    Kan jeg købe en chokoladesauce?

    Ja, du kan enten bruge min opskrift på en nem chokoladesauce, eller du kan købe en god chokoladesauce

    • Sukker, vanilje, smør og vand
    • Dej med æg i en skål
    • Dej til spanskrør
    • Dej til spanskrør i sprøjtepose med tyl
    • Palmin
    • Spanskrør steges
    • Churros i gryde
    • Churros med chokoladesovs
    • Churros med chokoladesovs
    • Spanskrør med chokoladesovs
    Følg mig på Instagram
    « Havregrynskugler med rom
    Brunkager »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Dan jeppesen

      maj 14, 2021 at 9:11 pm

      5 stars
      Super dejlige mere end nok til 4 personer

      Svar
      • Louise Dam

        maj 19, 2021 at 11:11 pm

        Dejligt du kunne bruge opskriften :-)

        Svar
    2. Line

      december 01, 2017 at 2:02 pm

      Hej Louise.
      Hvor mange churros får man ca ud af 1 portion?
      Mvh Line

      Svar
      • Louise Dam

        marts 14, 2019 at 2:01 pm

        Jeg er ikke klar over antallet. Men der er rigeligt til 4 personer :-)

        Svar
    3. Anna

      juni 08, 2017 at 7:26 pm

      Kejsa
      Kan de laves dagen før, og hvordan opbevares så ???
      KH Anna

      Svar
      • Louise Dam

        juni 09, 2017 at 7:58 pm

        Nej, det tror jeg ikke er så godt.

        Svar
    4. Magnus Schalborg

      januar 04, 2016 at 10:09 am

      DU ER MIN HELT, Louise!!

      Svar
      • Louise Dam

        januar 05, 2016 at 1:38 pm

        Haha, det var da skønt at høre :-)

        Svar
    5. Anna

      februar 10, 2015 at 3:47 pm

      Wauw. Jeg er direkte dum i et køkken, men denne opskrift var så nem og lige til. Jeg har aldrig smagt bedre spanskrør, ikke engang i Tivoli!

      Svar
      • Louise Dam

        februar 12, 2015 at 10:59 pm

        Ej, hvor er det bare godt at høre Anna! Jeg er også selv ret vild med dem :-)

        Svar
    6. Emma Hansen

      november 18, 2014 at 11:22 pm

      åh, mand hvor ser de lækre ud! Dem bliver jeg simpelthen nødt til at forsøge at lave i juletiden. Skønt med nogle jule-opskrifter! :-)

      Svar
    7. Stephanie (Bryllupsfeensblog.dk)

      november 18, 2014 at 7:50 pm

      Du er min helt! Eeeeelsker churros og har ikke fået dem, siden jeg boede i USA. De her skal jeg klart lave med pigerne i weekenden :-)

      Svar
    8. Chris

      november 17, 2014 at 4:50 pm

      ulalala, de ser bare super godt ud

      Svar
      • Louise Dam

        november 17, 2014 at 9:41 pm

        De smagte også helt fantastisk!

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Paaske cookies
      Påske cookies
    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
      #wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-33); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-50); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
      #wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-33); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-50); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
      #wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-33); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-50); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
      #wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-33); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-50); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
      #wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-33); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-50); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
      #wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-33); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-50); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-66 stop { stop-color: #343434; }

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her