Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Jul

Lune Churros (spanskrør) med chokoladesauce

Udgivet: 2. dec 2021 · Opdateret: 2. dec 2021

Churros eller spanskrør er en slags spanske vafler. For mig hænger de sammen med kulde, sne, tivoli og julemarkeder. Men man kan faktisk også nemt lave en portion hjemmelavet churros.

Churros eller spanskrør serveret med chokoladesovs på et fad og i kræmmerhus

Churros stammer fra Spanien og er deres bud på vafler, og derfor kalder vi dem også spanskrør på dansk. Det er faktisk en dej der minder meget om en vandbakkelsesdej, men i stedet for at bage dejen i ovnen, så bliver den sprøjtet ud i lange rør og friturestegt.

Prøv også disse opskrifter:
Gammeldags æbleskiver | Risalamande vafler | Småkager med chokolade og nødder

Det klassiske tilbehør er lun chokoladesauce. Det er også det jeg selv synes er bedst. Men man kan også servere sine churros med softice. I Spanien spise de ofte spanskrør om morgen med chokoladesovs, men herhjemme er det for det meste noget vi nyder som dessert eller som lidt sødt om eftermiddagen.

I min opskrift drysser jeg de færdige spanskrør med rørsukker, men du kan også bruge flormelis eller kanelsukker.

piskeris Grullo

Lune Churros (spanskrør) med chokoladesauce

4.70 fra 10 stemmer
Justér antalJustér antal: 4 personer
Holdbarhed: 1 dag
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Hviletid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 10 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Sprøjtepose
  • (reklamelink)Stjernetyl cirka 9 mm
  • (reklamelink)Elpisker
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 4 dl vand
  • 50 g sukker
  • ½ tsk salt
  • 75 g smør
  • ½ (reklamelink)vaniljestang, eller 1 tsk vaniljepulver
  • 250 g (reklamelink)hvedemel
  • 2 æg
  • 1 pakke palmin eller 1 liter smagsneutral olie/fritureolie, til kogning

Serveres med

  • 1 spsk (reklamelink)rørsukker
  • 1 portion hjemmelavet chokoladesauce

Sådan gør du
 

  • Bland vand, sukker, salt, smør og kornene fra vaniljestangen i en gryde (se min guide til at flække en vaniljestang her)
  • Sæt gryden på et varmt blus og varm det op indtil smørret er smeltet og det begynder at småkoge.
  • Hæld den varme blanding over i en skål.
  • Hæld melet i og pisk med en elektrisk pisker, eller i en røremaskine imens dejen køler af.
  • Rør et æg i et ad gangen, og pisk indtil dejen er blød og smidig.
  • Stil dejen i køleskabet i cirka 30 minutter så den bliver lidt fastere.
  • Opvarm palminen i en gryde.
  • Fordel dejen i en sprøjtepose med en stjernetyl
  • Tjek om palminen er varm nok ved at stikke en tandstik, tændstik eller lignende i. Når det syder omkring den er palminen varm nok. Du kan også måle temperaturen med et termometer. Den skal være cirka 180 grader.
  • Pres stænger af dej ned i den varme palmin. Klip dejen af helt oppe ved tyllen så dine churros får en længde på omkring 6-7 cm.
  • Lad dine churros koge i olien i et par minutter til de er gyldenbrune. Vend dem undervejs.
  • Læg de færdige churros på fedtsugende papir (f.eks. køkkenrulle) og drys med lidt rørsukker.
  • Server med lun hjemmelavet chokoladesauce.

Noter

Husk, hvis du ganger opskriften op skal du ikke nødvendigvis gange palmin/olie ligeså meget op.
Inspiration til opskriften kommer fra Cutecarbs.com.
 

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 1008 kcal | Kulhydrater: 64 g | Protein: 9 g | Fedt: 81 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Når man køber en portion lune churros i Tivoli eller på et julemarked, så får man dem i et fint kræmmerhus man kan gå rundt med. Du kan nemt selv folde kræmmerhuse til dine spanskrør eller købe nogle færdiglavede kræmmerhuse.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Kan churros fryses?

Ja, du kan fryse dem ned så snart de er færdige. Når de skal spises kommes de frosne churros på en bageplade med bagepapir og varmes i ovnen ved 200 grader i cirka 5 minutter. Så burde de være næsten som de lige var lavet.

Hvad er palmin og kan jeg bruge noget andet?

Palmin er en raffineret kokosolie, men den smager ikke af kokos. Den kan holde til høje varme temperaturer og er derfor velegnet til at koge f.eks. klejner eller churros i. Du kan dog sagtens bruge en anden smagsneutral olie. Det kunne f.eks. være rapsolie, eller en fritureolie.

Hvor tykke skal de være?

Æggene i dejen er med til at få dine churros til at hæve når de kommer ned i den varme olie. Derfor skal du bruge en lille stjernetyl på cirka 9-10 mm. Så vokse dine spanskrør nemlig til den rette størrelser i olien.

Hvis de bliver for tykke vil de blive før færdige på ydersiden, end i midten og du ender med rå dej i midten.

Jeg laver mine churros cirka 6-7 cm i længden, det synes jeg er en fin størrelse. Du kan dog også sagtens lave dem længere hvis du synes.

Kan jeg købe en chokoladesauce?

Ja, du kan enten bruge min opskrift på en nem chokoladesauce, eller du kan købe en god chokoladesauce

  • Sukker, vanilje, smør og vand
  • Dej med æg i en skål
  • Dej til spanskrør
  • Dej til spanskrør i sprøjtepose med tyl
  • Palmin
  • Spanskrør steges
  • Churros i gryde
  • Churros med chokoladesovs
  • Churros med chokoladesovs
  • Spanskrør med chokoladesovs

Kommentarer

  1. Dan jeppesen skriver

    maj 14, 2021 at 9:11 pm

    5 stars
    Super dejlige mere end nok til 4 personer

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 19, 2021 at 11:11 pm

      Dejligt du kunne bruge opskriften :-)

      Svar
  2. Line skriver

    december 01, 2017 at 2:02 pm

    Hej Louise.
    Hvor mange churros får man ca ud af 1 portion?
    Mvh Line

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 14, 2019 at 2:01 pm

      Jeg er ikke klar over antallet. Men der er rigeligt til 4 personer :-)

      Svar
  3. Anna skriver

    juni 08, 2017 at 7:26 pm

    Kejsa
    Kan de laves dagen før, og hvordan opbevares så ???
    KH Anna

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 09, 2017 at 7:58 pm

      Nej, det tror jeg ikke er så godt.

      Svar
  4. Magnus Schalborg skriver

    januar 04, 2016 at 10:09 am

    DU ER MIN HELT, Louise!!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 05, 2016 at 1:38 pm

      Haha, det var da skønt at høre :-)

      Svar
  5. Anna skriver

    februar 10, 2015 at 3:47 pm

    Wauw. Jeg er direkte dum i et køkken, men denne opskrift var så nem og lige til. Jeg har aldrig smagt bedre spanskrør, ikke engang i Tivoli!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 12, 2015 at 10:59 pm

      Ej, hvor er det bare godt at høre Anna! Jeg er også selv ret vild med dem :-)

      Svar
  6. Emma Hansen skriver

    november 18, 2014 at 11:22 pm

    åh, mand hvor ser de lækre ud! Dem bliver jeg simpelthen nødt til at forsøge at lave i juletiden. Skønt med nogle jule-opskrifter! :-)

    Svar
  7. Stephanie (Bryllupsfeensblog.dk) skriver

    november 18, 2014 at 7:50 pm

    Du er min helt! Eeeeelsker churros og har ikke fået dem, siden jeg boede i USA. De her skal jeg klart lave med pigerne i weekenden :-)

    Svar
  8. Chris skriver

    november 17, 2014 at 4:50 pm

    ulalala, de ser bare super godt ud

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 17, 2014 at 9:41 pm

      De smagte også helt fantastisk!

      Svar
4.70 from 10 votes (9 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.