• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Højtider og særlige lejligheder » Jul

    Flæskesteg med sprøde svær

    Udgivet: dec 20, 2014 · Opdateret: maj 4, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    abbce b

    Jeg hører tit at flæskesteg er tørt og det er svært at få sværene sprøde. Det er jeg slet ikke enig i, så jeg vil forsøge at komme med mine fif til hvordan du får en saftig flæskesteg med sprøde svær. Det er super vigtigt at man sørger for at krydre med masser af groft salt og der skal masser af salt ned mellem sværene. Derudover skal man sørge for at stegen er helt plan inde i ovnen - det sikre også de sprøde svær. I forhold til saftigheden så er det super vigtigt at bruge et stegetermometer, ellers risikerer du at give din flæskesteg alt for lang tid i ovnen.

    Flæskesteg kan spises hele året rundt, men den er specielt populær omkring juletid og også juleaften er der mange der spiser flæskesteg. Servér din lækre flæskesteg sammen med en dejlig hjemmelavet rødkål.

    abbce b

    Flæskesteg med sprøde svær

    ingen anmeldelser endnu
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    3 personer
    Forb. tid 1 t 30 min
    Samlet tid 1 t 30 min
    Udskriv

    Ingredienser

    • 1 lille flæskesteg cirka 1-1,2 kg.
    • Groft salt
    • Laubærblade kan undlades
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Sørg for at der er skåret hele vejen igennem fedtet imellem sværene. Hvis der ikke er det skal du selv skære efter.
    • Gnid hele flæskestegen med groft salt. Især sværene skal have godt med salt og sørg for at det kommer godt ned imellem sværene.
    • Sæt et par laubærblade ned imellem sværene.
    • Læg flæskestegen i et ovnfast fad, eller på en rist med en bradepande under. I bradepanden hælder du i så fald ½ liter vand og lidt gulerødder og løg, som senere kan bruges til sauce. Sørg for at flæskestegen er helt plan. Hvis den ikke er det kan du krølle lidt sølvpapir sammen og lægge ind under den så den bliver helt lige i begge ender. Ellers risikerer du at sværene bliver sorte i den ene ende og slet ikke færdige i den anden ende.
    • Sæt flæskestegen i ovnen ved 225 grader i 15 minutter.
    • Skru ovnen ned på 200 grader og steg den færdig. Den skal have en kernetemperatur på 65 grader, det måler du med et stegetermometer. Det tager cirka 1,5 time før stegen når de 65 grader. (Hvis vandet i bradepanden fordamper meget under stegningen kan du tilsætte lidt mere undervejs.)
    • Når flæskestegen er på omkring 57 grader sætter du lidt grill på ovnen så du er sikre på at dine svær når at blive sprøde.
    • Når flæskestegen når de 65 grader tager du den ud af ovnen. Det skader ikke at lade den stå at hvile i 15 minutter. Men du kan også sagtens spise den med det samme. Skær stegen i skiver for hvert flæskesvær.
    • Hvis du ønsker at lave en sauce så fjerner du grøntsagerne fra stegeskyen, hælder det i en gryde og blander lidt fløde i. Smag saucen til og gør den mørkere ved at tilsætte lidt kulør.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 966 kcal | Protein: 164 g | Fedt: 30 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    fcf b
    Følg mig på Instagram
    « Rødkålssalat med æbler, appelsin og tranebær
    Hjemmelavet rødkål »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Restaurant Fredericia

      august 07, 2019 at 1:45 pm

      "Fed" opskrift på flæskesteg - tak for det ;)

      Svar
    2. Gitte

      december 21, 2018 at 11:19 am

      Hej Louise !

      Hvor lange tid vil du tro en steg på 3 kg skal have ?

      Svar
      • Louise Dam

        december 21, 2018 at 1:01 pm

        Hej Gitte
        Hvis du beregner cirka 35 minutter pr. halve kg. burde det ikke være helt ved siden af. Men hold stadig øje med temperaturen med et stegetermometer.

        Svar
    3. Claus

      december 25, 2015 at 2:03 pm

      Hej Louise,

      Helt fantastisk blog, du har udviklet. Vi brugte både dine opskrifter på flæskesteg, frisk rødkålssalat med appelsin og granatæble og brunede kartofler i går til juleaften - kæmpe succes.
      Det var rigtigt nemt at følge og et super resultat, tak for hjælpen.

      Hilsen Claus

      Svar
      • Louise Dam

        december 25, 2015 at 6:15 pm

        Hej Claus
        Hvor er jeg bare glad for at høre det. Det er jo lige netop derfor jeg har min blog, så det er skønt med sådanne tilbagemeldinger.
        Glædelig jul til dig og din familie!
        Hilsen Louise

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Rabarbersaft

    Rabarbersaft

    Rabarberkompot

    Rabarberkompot

    Mango Lassi

    Mango lassi

    Chicken Tikka Masala

    Chicken tikka masala

    Varme hveder hvedeknopper

    Varme hveder

    Bananboller med chokolade

    Bananboller med chokolade

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her