• Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Jul

Flæskesteg med sprøde svær

Louisex
Ændret: nov 27, 2023 · Udgivet: dec 20, 2014 af Louise Dam · 9 Kommentarer

Her kan du finde min allerbedste opskrift på flæskesteg med sprøde svær. Jeg laver min flæskesteg i ovn og sikrer mig, at stegen ligger helt jævn, og at sværene har fået masser af salt. På den måde sikrer jeg mig en flæskesteg med sprød svær. Læs mere om flæskestegens kernetemperatur her.

abbce b

Flæskesteg i ovn

Den mest velkendte måde at lave sin steg på er ved at lave flæskesteg i ovn. Det tager cirka 1,5 time at lave en steg på 1-1,2 kg. Jo større din steg er, jo længere tid vil det tage.

Et godt tip er lige at vente 15-20 minutter med at skære stegen ud, når du har taget den ud af ovnen. Den har godt af lige at stå og trække saften ind. Hvis du skærer den med det samme, at du tager den ud, så vil saften løbe ud af den. Du får altså en mere saftig flæskesteg ved at vente lidt.

piskeris Grullo

Flæskesteg med sprøde svær

ingen anmeldelser endnu
Justér antalJustér antal: 3 personer
Forb. tid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • Fad
  • (reklamelink)stegetermometer
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 1 lille flæskesteg, cirka 1-1,2 kg.
  • (reklamelink)Groft salt
  • Laubærblade, kan undlades

Til sovs

  • 0,5 l vand
  • 4 gulerødder
  • 2 løg

Sådan gør du
 

  • Sørg for at der er skåret hele vejen igennem fedtet imellem sværene. Hvis der ikke er det skal du selv skære efter.
  • Gnid hele flæskestegen med groft salt. Især sværene skal have godt med salt og sørg for at det kommer godt ned imellem sværene.
  • Sæt et par laubærblade ned imellem sværene.
  • Læg flæskestegen i et ovnfast fad, eller på en rist med en bradepande under. I bradepanden hælder du i så fald ½ liter vand og lidt gulerødder og løg, som senere kan bruges til sauce. Sørg for at flæskestegen er helt plan. Hvis den ikke er det kan du krølle lidt sølvpapir sammen og lægge ind under den så den bliver helt lige i begge ender. Ellers risikerer du at sværene bliver sorte i den ene ende og slet ikke færdige i den anden ende.
  • Sæt flæskestegen i ovnen ved 225 grader i 15 minutter.
  • Skru ovnen ned på 200 grader og steg den færdig. Den skal have en kernetemperatur på 65 grader, det måler du med et stegetermometer. Det tager cirka 1,5 time før stegen når de 65 grader. (Hvis vandet i bradepanden fordamper meget under stegningen kan du tilsætte lidt mere undervejs.)
  • Når flæskestegen er på omkring 57 grader sætter du lidt grill på ovnen så du er sikre på at dine svær når at blive sprøde.
  • Når flæskestegen når de 65 grader tager du den ud af ovnen. Det skader ikke at lade den stå at hvile i 15 minutter. Men du kan også sagtens spise den med det samme. Skær stegen i skiver for hvert flæskesvær.
  • Hvis du ønsker at lave en sauce så fjerner du grøntsagerne fra stegeskyen, hælder det i en gryde og blander lidt fløde i. Smag saucen til og gør den mørkere ved at tilsætte lidt kulør.

Video

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 966 kcal | Protein: 164 g | Fedt: 30 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Flæskesteg med sprød svær

Jeg hører tit, at flæskesteg er tørt og det er svært at få sværene sprøde. Det er jeg slet ikke enig i, så jeg vil forsøge at komme med mine fif til hvordan du får en saftig flæskesteg med sprøde svær. Det er super vigtigt at man sørger for at krydre med masser af groft salt og der skal masser af salt ned mellem sværene.

Derudover skal man sørge for at stegen er helt plan inde i ovnen. Dét sikrer nemlig også de sprøde svær. I forhold til saftigheden så er det super vigtigt at bruge et stegetermometer, ellers risikerer du at give stegen for lang tid i ovnen.

Flæskesteg kan spises hele året rundt, men den er specielt populær omkring juletid og også juleaften. Servér din lækre flæskesteg sammen med en dejlig hjemmelavet rødkål. De brunede kartofler hører der sig næsten også altid til.

Jeg har skrevet et samlet indlæg omkring julemiddag, så du kan lave en masse lækkert mad uden at blive alt for presset.

Sådan laver du den bedste flæskesteg

Det kan godt være lidt nervepirrende at skulle sørge for, at flæskestegen juleaften er både saftig og har sprøde svær. Men det er muligt! Først og fremmest skal du sørge for, at du køber en steg af god kvalitet.

Dernæst skal du sørge for, at du får ridset sværene. Her er det vigtigt, at du ikke skærer ned i kødet, da saften så vil trænge op i sværene og gøre dem bløde. Når du har skåret dem godt ned, så skal du gnubbe sværene med meget salt. Lige her skal man ikke spare på salten, da den er med til at give flæskesteg med sprød svær.

De fleste stege kan godt være en smule ujævne, så de er højere i den ene ende kontra den anden. Der er det bedst, hvis du kan komme noget sølvpapir eller en kartoffel under, der gør, at stegen ligger "lige i ovnen". Sværene skal ikke være højere mod ovnens loft i den ene ende. Den skal være jævn.

Flæskesteg

Flæskesteg i airfryer

Er du så heldig at have (reklamelink)en airfryer, så vil jeg virkelig anbefale dig, at prøve at tilberede din flæskesteg i airfryer. Jeg tror aldrig jeg kommer til at tilberede min flæskesteg på den traditionelle måde efter jeg har prøvet i airfryer. Se hvordan du gør i min opskrift på flæskesteg i airfryer.

Brug dine rester af flæskesteg

Har du rester af flæskestegen så vil jeg anbefale dig, at bruge dem til enten en klassisk flæskestegssandwich, eller til en god gang biksemad. Det er for synd, hvis du bare smider det ud, da det kan bruges til så meget andet.

Hvis min steg er blevet lidt tør efter et par dage, så laver jeg den ofte til biksemad. Så bliver det nemlig stegt godt i noget fedtstof, og det gør det virkelig lækkert igen.

Flæskesteg kernetemperatur

Når du skal lave din flæskesteg, vil jeg råde dig til at bruge et stegetermometer. Det giver dig mulighed for at følge stegens indre temperatur. Den skal man bruge for at finde ud af, om stegen har fået nok - eller om den måske er ved at få for meget.

Din flæskesteg kernetemperatur skal være på cirka 65 grader. Jeg plejer at sætte min ovn på grill funktion, når kernetemperaturen er omkring de 57 grader. Så kan sværene nemlig få lidt ekstra farve og sprødhed, inden at stegen tages ud.

Flæskestegssandwich i briochebolle

Kommentarer

  1. Christian Erichsen skriver

    februar 17, 2023 at 2:33 pm

    Kære Louise!
    Jeg er vild med din blog og har lige startet fordejen til dit fantastiske rugbrød med kærner.
    I morgen er store bagedag hvor mit barnebarn Mia på 9 år og skal i lære som "rødbedebollebager". Jeg har tænkt at frokosten skal være burger med rødbedeboller og din fantastiske flæskesteg med sprød svær og syltede rødbeder.
    Tak for altid god inspiration
    Christian

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 07, 2023 at 12:59 am

      Hvor skønt at høre! :-)

      Svar
  2. Restaurant Fredericia skriver

    august 07, 2019 at 1:45 pm

    "Fed" opskrift på flæskesteg - tak for det ;)

    Svar
  3. Gitte skriver

    december 21, 2018 at 11:19 am

    Hej Louise !

    Hvor lange tid vil du tro en steg på 3 kg skal have ?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 21, 2018 at 1:01 pm

      Hej Gitte
      Hvis du beregner cirka 35 minutter pr. halve kg. burde det ikke være helt ved siden af. Men hold stadig øje med temperaturen med et stegetermometer.

      Svar
  4. Claus skriver

    december 25, 2015 at 2:03 pm

    Hej Louise,

    Helt fantastisk blog, du har udviklet. Vi brugte både dine opskrifter på flæskesteg, frisk rødkålssalat med appelsin og granatæble og brunede kartofler i går til juleaften - kæmpe succes.
    Det var rigtigt nemt at følge og et super resultat, tak for hjælpen.

    Hilsen Claus

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 25, 2015 at 6:15 pm

      Hej Claus
      Hvor er jeg bare glad for at høre det. Det er jo lige netop derfor jeg har min blog, så det er skønt med sådanne tilbagemeldinger.
      Glædelig jul til dig og din familie!
      Hilsen Louise

      Svar

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required