
Jeg hører tit at flæskesteg er tørt og det er svært at få sværene sprøde. Det er jeg slet ikke enig i, så jeg vil forsøge at komme med mine fif til hvordan du får en saftig flæskesteg med sprøde svær. Det er super vigtigt at man sørger for at krydre med masser af groft salt og der skal masser af salt ned mellem sværene. Derudover skal man sørge for at stegen er helt plan inde i ovnen - det sikre også de sprøde svær. I forhold til saftigheden så er det super vigtigt at bruge et stegetermometer, ellers risikerer du at give din flæskesteg alt for lang tid i ovnen.
Flæskesteg kan spises hele året rundt, men den er specielt populær omkring juletid og også juleaften er der mange der spiser flæskesteg. Servér din lækre flæskesteg sammen med en dejlig hjemmelavet rødkål.
Flæskesteg med sprøde svær
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplanIngredienser
- 1 lille flæskesteg cirka 1-1,2 kg.
- Groft salt
- Laubærblade kan undlades
Sådan gør du
- Sørg for at der er skåret hele vejen igennem fedtet imellem sværene. Hvis der ikke er det skal du selv skære efter.
- Gnid hele flæskestegen med groft salt. Især sværene skal have godt med salt og sørg for at det kommer godt ned imellem sværene.
- Sæt et par laubærblade ned imellem sværene.
- Læg flæskestegen i et ovnfast fad, eller på en rist med en bradepande under. I bradepanden hælder du i så fald ½ liter vand og lidt gulerødder og løg, som senere kan bruges til sauce. Sørg for at flæskestegen er helt plan. Hvis den ikke er det kan du krølle lidt sølvpapir sammen og lægge ind under den så den bliver helt lige i begge ender. Ellers risikerer du at sværene bliver sorte i den ene ende og slet ikke færdige i den anden ende.
- Sæt flæskestegen i ovnen ved 225 grader i 15 minutter.
- Skru ovnen ned på 200 grader og steg den færdig. Den skal have en kernetemperatur på 65 grader, det måler du med et stegetermometer. Det tager cirka 1,5 time før stegen når de 65 grader. (Hvis vandet i bradepanden fordamper meget under stegningen kan du tilsætte lidt mere undervejs.)
- Når flæskestegen er på omkring 57 grader sætter du lidt grill på ovnen så du er sikre på at dine svær når at blive sprøde.
- Når flæskestegen når de 65 grader tager du den ud af ovnen. Det skader ikke at lade den stå at hvile i 15 minutter. Men du kan også sagtens spise den med det samme. Skær stegen i skiver for hvert flæskesvær.
- Hvis du ønsker at lave en sauce så fjerner du grøntsagerne fra stegeskyen, hælder det i en gryde og blander lidt fløde i. Smag saucen til og gør den mørkere ved at tilsætte lidt kulør.
Restaurant Fredericia
"Fed" opskrift på flæskesteg - tak for det ;)
Gitte
Hej Louise !
Hvor lange tid vil du tro en steg på 3 kg skal have ?
Louise Dam
Hej Gitte
Hvis du beregner cirka 35 minutter pr. halve kg. burde det ikke være helt ved siden af. Men hold stadig øje med temperaturen med et stegetermometer.
Claus
Hej Louise,
Helt fantastisk blog, du har udviklet. Vi brugte både dine opskrifter på flæskesteg, frisk rødkålssalat med appelsin og granatæble og brunede kartofler i går til juleaften - kæmpe succes.
Det var rigtigt nemt at følge og et super resultat, tak for hjælpen.
Hilsen Claus
Louise Dam
Hej Claus
Hvor er jeg bare glad for at høre det. Det er jo lige netop derfor jeg har min blog, så det er skønt med sådanne tilbagemeldinger.
Glædelig jul til dig og din familie!
Hilsen Louise