Her kan du lave den bedste hjemmelavet rødkål, som du blandt andet kan servere til anden og flæskestegen til juleaften. Det er meget nemt at lave selv, og det smager meget bedre, end det man kan købe i supermarkederne.

dee b

Når du skal spise and til Mortens aften eller juleaften så spiser man for det meste også rødkål til. Mange køber rødkålen færdiglavet og så ryger den lige i en gryde og bliver varmet op. Men det er så nemt hvor nemt det er at lave sin helt egen hjemmelavede rødkål, og så smager det bare så meget bedre end den købte variant.

Prøv også disse opskrifter:
Rødkålsssalat med æbler og appelsin | Rødkålssalat med appelsin | Rødkålsslaw

Hjemmelavet rødkål

Min opskrift på hjemmelavet rødkål er meget simpel både at lave, men også i smagssammensætningen. Man kan sagtens tilsætte en masse krydderier, hvis man har lyst til det. Normalt bruger man ribssaft i rødkålen, men jeg har både brugt min hjemmelavede hyldebærsaft og solbærsaft og begge dele fungerer perfekt.

Du kan sagtens lave rødkålen i god tid inden den skal bruges. Hæld den på varme, skoldede glas og så holder det et godt stykke tid. Når du opvarmer rødkålen så hælder du den i en gryde sammen med lidt andefedt. Det gør smagen endnu bedre og den bliver glat og fin at se på.

ikon piskeris Chestnut

Hjemmelavet rødkål

6 personer
Holdbarhed: 1 måned
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 1 t 30 min
Samlet tid 1 t 30 min

Ingredienser

  • 1 kg rødkål
  • 2 dl eddike
  • 1,5 dl ribssaft/hyldebærsaft/solbærsaft
  • 150 g sukker
  • 1 tsk salt

Sådan gør du
 

  • Skær rødkålen i fine strimler og skær strimlerne lidt kortere. Fordel rødkålen i en stor gryde.
  • Hæld eddiken over rødkålen og lad den stå og simre ved lav varme i cirka 30 minutter. Hold øje med at den ikke brænder på i bunden.
  • Hæld sukker, saft og salt i gryden og lad den stå og små simre i cirka 30 minutter igen, eller til den har den rette konsistens. Det afhænger helt af dig selv hvor blød du synes den skal være.
  • Smag rødkålen til så den har den helt rigtige balance i smagen. Igen er det jo individuelt.
  • Rengør og skold nogle patentglas, gamle syltetøjsglas eller lignende. Hæld den varme rødkål på de varme skoldede glas og sæt låget på med det samme. Opbevar i køleskabet indtil det skal bruges.

Dine egne noter

Video

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 174 kcal | Kulhydrater: 36 g | Protein: 5 g | Fedt: 3 g
Bedøm denne opskrift:
4.7 fra 9 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tip til opskriften!

  • Hvis du gerne vil tilsætte lidt krydderier til din rødkål kan du f.eks. komme 1-2 kanelstænger i.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Hvor længe kan hjemmelavet rødkål holde sig?

Hvis du opbevarer det i et helt rent skoldet glas, så kan det holde sig i op til omkring 6 måneder. Sørg for at kom det på glas i en størrelse så det bliver spist indenfor en overskuelig tid når først glasset er åbnet.

Hvor meget rødkål beregner man pr. person?

I denne her opskrift beregner jeg cirka 150 g rå rødkål pr. person, hvor jeg tænker, at det bliver serveret sammen med noget andet til.

Hvad kan man bruge rødkål til?

Man kan bruge det i rigtig mange forskellige salater blandt andet. Det er meget oplagt at servere det i vintermånederne, hvor man blander det med noget andet grønt.

Hvor meget vejer et rødkål?

Det er lidt forskelligt, hvor meget det vejer, men de fleste vejer omkring et kilo.

Opskrift på hjemmelavet rødkål
Opskrift på hjemmelavet rødkål
Opskrift på hjemmelavet rødkål
Opskrift på hjemmelavet rødkål
Opskrift på hjemmelavet rødkål
Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften