• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Højtider og særlige lejligheder » Jul

    Hjemmelavet rødkål

    Udgivet: dec 22, 2014 · Opdateret: okt 25, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her kan du lave den bedste hjemmelavet rødkål, som du blandt andet kan servere til anden og flæskestegen til juleaften. Det er meget nemt at lave selv, og det smager meget bedre, end det man kan købe i supermarkederne.

    dee b

    Når du skal spise and til Mortens aften eller juleaften så spiser man for det meste også rødkål til. Mange køber rødkålen færdiglavet og så ryger den lige i en gryde og bliver varmet op. Men det er så nemt hvor nemt det er at lave sin helt egen hjemmelavede rødkål, og så smager det bare så meget bedre end den købte variant.

    Prøv også disse opskrifter:
    Rødkålsssalat med æbler og appelsin | Rødkålssalat med appelsin | Rødkålsslaw

    Hjemmelavet rødkål

    Min opskrift på hjemmelavet rødkål er meget simpel både at lave, men også i smagssammensætningen. Man kan sagtens tilsætte en masse krydderier, hvis man har lyst til det. Normalt bruger man ribssaft i rødkålen, men jeg har både brugt min hjemmelavede hyldebærsaft og solbærsaft og begge dele fungerer perfekt.

    Du kan sagtens lave rødkålen i god tid inden den skal bruges. Hæld den på varme, skoldede glas og så holder det et godt stykke tid. Når du opvarmer rødkålen så hælder du den i en gryde sammen med lidt andefedt. Det gør smagen endnu bedre og den bliver glat og fin at se på.

    ikon piskeris Chestnut

    Hjemmelavet rødkål

    6 personer
    Holdbarhed: 1 måned
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 1 t 30 min
    Samlet tid 1 t 30 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 1 kg rødkål
    • 2 dl eddike
    • 1,5 dl ribssaft/hyldebærsaft/solbærsaft
    • 150 g sukker
    • 1 tsk salt

    Sådan gør du
     

    • Skær rødkålen i fine strimler og skær strimlerne lidt kortere. Fordel rødkålen i en stor gryde.
    • Hæld eddiken over rødkålen og lad den stå og simre ved lav varme i cirka 30 minutter. Hold øje med at den ikke brænder på i bunden.
    • Hæld sukker, saft og salt i gryden og lad den stå og små simre i cirka 30 minutter igen, eller til den har den rette konsistens. Det afhænger helt af dig selv hvor blød du synes den skal være.
    • Smag rødkålen til så den har den helt rigtige balance i smagen. Igen er det jo individuelt.
    • Rengør og skold nogle patentglas, gamle syltetøjsglas eller lignende. Hæld den varme rødkål på de varme skoldede glas og sæt låget på med det samme. Opbevar i køleskabet indtil det skal bruges.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Video

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 174 kcal | Kulhydrater: 36 g | Protein: 5 g | Fedt: 3 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.7 fra 15 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tip til opskriften!

    • Hvis du gerne vil tilsætte lidt krydderier til din rødkål kan du f.eks. komme 1-2 kanelstænger i.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Hvor længe kan hjemmelavet rødkål holde sig?

    Hvis du opbevarer det i et helt rent skoldet glas, så kan det holde sig i op til omkring 6 måneder. Sørg for at kom det på glas i en størrelse så det bliver spist indenfor en overskuelig tid når først glasset er åbnet.

    Hvor meget rødkål beregner man pr. person?

    I denne her opskrift beregner jeg cirka 150 g rå rødkål pr. person, hvor jeg tænker, at det bliver serveret sammen med noget andet til.

    Hvad kan man bruge rødkål til?

    Man kan bruge det i rigtig mange forskellige salater blandt andet. Det er meget oplagt at servere det i vintermånederne, hvor man blander det med noget andet grønt.

    Hvor meget vejer et rødkål?

    Det er lidt forskelligt, hvor meget det vejer, men de fleste vejer omkring et kilo.

    Opskrift på hjemmelavet rødkål
    Opskrift på hjemmelavet rødkål
    Opskrift på hjemmelavet rødkål
    Opskrift på hjemmelavet rødkål
    Opskrift på hjemmelavet rødkål
    Følg mig på Instagram
    « Flæskesteg med sprøde svær
    Nemlig.com - Julemad til 2 dage »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Margit

      oktober 30, 2021 at 1:20 pm

      5 stars
      Dejlig rødkål, jeg fryser altid min rødkål i mindre portioner i poser, som jeg trykker flade. Dejlig lige at tage en pose op til en gang deller 😊😊

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 31, 2021 at 1:09 pm

        Dejligt du kunne bruge opskriften. Super smart! Det tror jeg også jeg vil begynde at gøre.

        Svar
    2. Tine

      november 12, 2020 at 3:48 pm

      Hov, har du ændret opskriften? Synes ikke det plejer at være 2 dl eddike.😅

      Svar
      • Louise Dam

        november 16, 2020 at 11:02 am

        Hej Tine
        Jeg har lige været tilbage og kigge i tidligere versioner, men jeg har ikke ændret i denne opskrift. Så det har hele tiden været 2 dl eddike :-)

        Svar
        • Kristine Westergaard Pedersen

          marts 19, 2021 at 4:11 pm

          Hej. Er det koncentreret ribssaft eller blandet op? Mvh Kristine

          Svar
          • Louise Dam

            marts 20, 2021 at 2:58 pm

            Det er koncentreret :-)

            Svar
    3. Camilla

      december 19, 2018 at 11:58 pm

      Kan man bruge solbærsaft?

      Svar
      • Louise Dam

        december 20, 2018 at 10:55 am

        Ja, det kan du sagtens :-)

        Svar
    4. Sofie

      december 18, 2018 at 7:38 pm

      Hej, måske lidt dumt spørgsmål, men hvad smager du rødkålen til med?

      Svar
      • Louise Dam

        december 21, 2018 at 12:32 pm

        Blot sukker, eddike og/eller saft.

        Svar
    5. Dorthe

      december 17, 2018 at 5:39 am

      Man Kan sagtens fryse rødkålen,
      Hvis man skyller glas og låg med atamon blandet med lidt kogende band holder det i mange måneder.
      Et godt tip er at blande lidt fedt i, i når man varmer den op, så bliver den flot blank. Det kan være andefedt eller lidt fra flæskestegen

      Svar
    6. Jens Peter

      november 30, 2018 at 11:46 am

      Kan man ikke fryse den færdige rødkål i stedet for at komme på glas?

      Svar
      • Louise Dam

        december 01, 2018 at 8:27 pm

        Der må jeg desværre være dig svar skyldig. Det har jeg aldrig prøvet nemlig.

        Svar
        • Karen Melchior

          december 22, 2018 at 8:25 pm

          Mange andre opskrifter siger at man kan fryse tilberedt rødkål, så det tror jeg godt at man kan.

          Svar
      • Mette bach

        december 23, 2020 at 7:55 am

        Jo man kan jeg putter rødkål i frost poser når det er kold

        Svar
        • Louise Dam

          december 23, 2020 at 11:56 pm

          Mange tak for tippet Mette!

          Svar
    7. Katja

      december 06, 2017 at 11:13 am

      Hej Louise - kan man bruge ribsgele i stedet for ribssaft, evt. hvis man hælder lidt vand ved? Og i så fald hvor meget vand tror du, der skal bruges?

      Svar
      • Louise Dam

        december 23, 2017 at 11:09 pm

        Det har jeg desværre ikke prøvet. Men det kan du sikkert godt. Tror du skal bruge samme mængde vand som saft så.

        Svar
    8. Løkke Pedersen

      november 11, 2017 at 1:58 pm

      Hvor lang tid skal det trække før brug? :)

      Svar
      • Louise Dam

        september 02, 2018 at 6:50 pm

        Gerne minimum til dagen efter.

        Svar
    9. Mille Bøgelund

      november 10, 2017 at 12:10 pm

      Heysa :) Hva for noget eddike bruger man? Kan man bruge hvidvinseddike? :) Eller skal det være den alm.?

      Svar
      • Louise Dam

        november 16, 2017 at 7:29 pm

        Det skal bare være almindelig lagereddike

        Svar
    10. Rikke

      oktober 12, 2017 at 11:33 am

      Hvor længe kan det holde? :-) tænker bare det er første jul for mig, og ville gerne være i god tid :-)

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 30, 2017 at 6:35 pm

        Hvis alt ellers er helt sterilt så der ikke er kommet noget ned i glasset der gør det ikke kan holde, så kan det sagtens holde i flere måneder. Ellers kan du skylle glasset med atamon for at være sikker.

        Svar
    11. Bjarne

      november 30, 2016 at 12:39 pm

      Her i Italien bruger jeg vindruesaft, det fungerer også fint.

      Svar
    12. Louise

      november 02, 2015 at 3:27 pm

      Er det koncentreret eller opblandet saft du bruger i opskriften? :)

      Svar
      • Louise Dam

        november 02, 2015 at 6:02 pm

        Det er koncentreret :-)

        Svar
        • Louise

          november 05, 2015 at 4:36 pm

          Ok, tak for svar. Så bliver der hjemmelavet rødkål til Mortens aften i år :)

          Svar
          • Ina

            november 09, 2015 at 11:06 am

            Det tror jeg også der gør her. Men den bliver på Ribena.

            Svar
            • Louise Dam

              november 11, 2015 at 1:56 pm

              Det kan man også sagtens :-)

            • Leif Arildsen

              oktober 08, 2016 at 10:12 pm

              Jeg laver den altid på tranebærsaft. Det er så besværligt at finde ribssaft her i Californien~=)
              De bliver lige s] gode med tranebærsaft.

            • Louise Dam

              oktober 11, 2016 at 9:46 pm

              Ja, det vil jeg heller ikke tro man kan smage forskel på - tror faktisk også jeg har prøvet det.

    13. Pernille

      oktober 25, 2015 at 10:32 am

      Hej Louise

      Hvis man putter rødkålen på patentglas og bruger det der atamon, hvor længe tror du så den kan holde sig? :)

      Svar
      • Louise Dam

        november 04, 2015 at 11:20 pm

        Hvis alt har været sterilt og glassene forbliver lukkede, så kan de holde sig meget længere. Mange uger og nok også måneder.

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her