Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Tilbehør til aftensmaden

Hjemmelavet rødkål

Udgivet: 22. dec 2014 · Opdateret: 27. nov 2023

Her kan du lave den bedste hjemmelavet rødkål, som du blandt andet kan servere til anden og flæskestegen til juleaften. Det er meget nemt at lave selv, og det smager meget bedre, end det man kan købe i supermarkederne.

dee b

Når du skal spise and til Mortens aften eller juleaften så spiser man for det meste også rødkål til. Mange køber rødkålen færdiglavet og så ryger den lige i en gryde og bliver varmet op. Men det er så nemt hvor nemt det er at lave sin helt egen hjemmelavede rødkål, og så smager det bare så meget bedre end den købte variant.

Prøv også disse opskrifter:
Rødkålsssalat med æbler og appelsin | Rødkålssalat med appelsin | Rødkålsslaw

Hjemmelavet rødkål

Min opskrift på hjemmelavet rødkål er meget simpel både at lave, men også i smagssammensætningen. Man kan sagtens tilsætte en masse krydderier, hvis man har lyst til det. Normalt bruger man ribssaft i rødkålen, men jeg har både brugt min hjemmelavede hyldebærsaft og solbærsaft og begge dele fungerer perfekt.

Du kan sagtens lave rødkålen i god tid inden den skal bruges. Hæld den på varme, skoldede glas og så holder det et godt stykke tid. Når du opvarmer rødkålen så hælder du den i en gryde sammen med lidt andefedt. Det gør smagen endnu bedre og den bliver glat og fin at se på.

piskeris Grullo

Hjemmelavet rødkål

4.76 fra 33 stemmer
Justér antalJustér antal: 6 personer
Holdbarhed: 1 måned
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 1 kg rødkål
  • 2 dl lagereddike, klar eller brun
  • 1,5 dl ribssaft/hyldebærsaft/solbærsaft
  • 150 g sukker
  • 1 tsk salt

Sådan gør du
 

  • Skær rødkålen i fine strimler og skær strimlerne lidt kortere. Fordel rødkålen i en stor gryde.
  • Hæld eddiken over rødkålen og lad den stå og simre ved lav varme i cirka 30 minutter. Hold øje med at den ikke brænder på i bunden.
  • Hæld sukker, saft og salt i gryden og lad den stå og små simre i cirka 30 minutter igen, eller til den har den rette konsistens. Det afhænger helt af dig selv hvor blød du synes den skal være.
  • Smag rødkålen til så den har den helt rigtige balance i smagen. Igen er det jo individuelt.
  • Rengør og skold nogle patentglas, gamle syltetøjsglas eller lignende. Hæld den varme rødkål på de varme skoldede glas og sæt låget på med det samme. Opbevar i køleskabet indtil det skal bruges.

Video

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 174 kcal | Kulhydrater: 36 g | Protein: 5 g | Fedt: 3 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tip til opskriften!

  • Hvis du gerne vil tilsætte lidt krydderier til din rødkål kan du f.eks. komme 1-2 kanelstænger i.
  • Server det til en god flæskesteg i airfryer med lækre brunede kartofler.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Hvor længe kan hjemmelavet rødkål holde sig?

Hvis du opbevarer det i et helt rent skoldet glas, så kan det holde sig i op til omkring 6 måneder. Sørg for at kom det på glas i en størrelse så det bliver spist indenfor en overskuelig tid når først glasset er åbnet.

Hvor meget rødkål beregner man pr. person?

I denne her opskrift beregner jeg cirka 150 g rå rødkål pr. person, hvor jeg tænker, at det bliver serveret sammen med noget andet til.

Hvad kan man bruge rødkål til?

Man kan bruge det i rigtig mange forskellige salater blandt andet. Det er meget oplagt at servere det i vintermånederne, hvor man blander det med noget andet grønt.

Hvor meget vejer et rødkål?

Det er lidt forskelligt, hvor meget det vejer, men de fleste vejer omkring et kilo.

Opskrift på hjemmelavet rødkål
Opskrift på hjemmelavet rødkål
Opskrift på hjemmelavet rødkål
Opskrift på hjemmelavet rødkål
Opskrift på hjemmelavet rødkål

Kommentarer

  1. Vibeke skriver

    november 29, 2024 at 3:58 pm

    5 stars
    Meget lækker og nem rødkål 👌

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 04, 2024 at 9:53 am

      Dejligt den kunne bruges. Det er også altid sådan jeg laver den.

      Svar
  2. Mette Jensen skriver

    december 23, 2023 at 1:43 pm

    Hej.. Håber du besvar mig hurtige. Vil gerne lave rødkål ud fra din opskrifter. Men jeg stå på bar bunden. Ang. Eddike. Det stå kun eddike. Men ikke noget andet. Jeg har her Lager Eddike 5% Klar.
    Altså den hvide. Kan jeg så bruge den eller Brune. Håber på svar hurtige 🙏

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 02, 2024 at 2:21 pm

      Desværre ikke et hurtigt svar. Undskyld! Det er lager eddike jeg bruger. Man kan både bruge klar og den brune.

      Svar
  3. Margit skriver

    oktober 30, 2021 at 1:20 pm

    5 stars
    Dejlig rødkål, jeg fryser altid min rødkål i mindre portioner i poser, som jeg trykker flade. Dejlig lige at tage en pose op til en gang deller 😊😊

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 31, 2021 at 1:09 pm

      Dejligt du kunne bruge opskriften. Super smart! Det tror jeg også jeg vil begynde at gøre.

      Svar
  4. Tine skriver

    november 12, 2020 at 3:48 pm

    Hov, har du ændret opskriften? Synes ikke det plejer at være 2 dl eddike.😅

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 16, 2020 at 11:02 am

      Hej Tine
      Jeg har lige været tilbage og kigge i tidligere versioner, men jeg har ikke ændret i denne opskrift. Så det har hele tiden været 2 dl eddike :-)

      Svar
      • Kristine Westergaard Pedersen skriver

        marts 19, 2021 at 4:11 pm

        Hej. Er det koncentreret ribssaft eller blandet op? Mvh Kristine

        Svar
        • Louise Dam skriver

          marts 20, 2021 at 2:58 pm

          Det er koncentreret :-)

          Svar
  5. Camilla skriver

    december 19, 2018 at 11:58 pm

    Kan man bruge solbærsaft?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 20, 2018 at 10:55 am

      Ja, det kan du sagtens :-)

      Svar
  6. Sofie skriver

    december 18, 2018 at 7:38 pm

    Hej, måske lidt dumt spørgsmål, men hvad smager du rødkålen til med?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 21, 2018 at 12:32 pm

      Blot sukker, eddike og/eller saft.

      Svar
  7. Dorthe skriver

    december 17, 2018 at 5:39 am

    Man Kan sagtens fryse rødkålen,
    Hvis man skyller glas og låg med atamon blandet med lidt kogende band holder det i mange måneder.
    Et godt tip er at blande lidt fedt i, i når man varmer den op, så bliver den flot blank. Det kan være andefedt eller lidt fra flæskestegen

    Svar
  8. Jens Peter skriver

    november 30, 2018 at 11:46 am

    Kan man ikke fryse den færdige rødkål i stedet for at komme på glas?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 01, 2018 at 8:27 pm

      Der må jeg desværre være dig svar skyldig. Det har jeg aldrig prøvet nemlig.

      Svar
      • Karen Melchior skriver

        december 22, 2018 at 8:25 pm

        Mange andre opskrifter siger at man kan fryse tilberedt rødkål, så det tror jeg godt at man kan.

        Svar
    • Mette bach skriver

      december 23, 2020 at 7:55 am

      Jo man kan jeg putter rødkål i frost poser når det er kold

      Svar
      • Louise Dam skriver

        december 23, 2020 at 11:56 pm

        Mange tak for tippet Mette!

        Svar
  9. Katja skriver

    december 06, 2017 at 11:13 am

    Hej Louise - kan man bruge ribsgele i stedet for ribssaft, evt. hvis man hælder lidt vand ved? Og i så fald hvor meget vand tror du, der skal bruges?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 23, 2017 at 11:09 pm

      Det har jeg desværre ikke prøvet. Men det kan du sikkert godt. Tror du skal bruge samme mængde vand som saft så.

      Svar
  10. Løkke Pedersen skriver

    november 11, 2017 at 1:58 pm

    Hvor lang tid skal det trække før brug? :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 02, 2018 at 6:50 pm

      Gerne minimum til dagen efter.

      Svar
  11. Mille Bøgelund skriver

    november 10, 2017 at 12:10 pm

    Heysa :) Hva for noget eddike bruger man? Kan man bruge hvidvinseddike? :) Eller skal det være den alm.?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 16, 2017 at 7:29 pm

      Det skal bare være almindelig lagereddike

      Svar
  12. Rikke skriver

    oktober 12, 2017 at 11:33 am

    Hvor længe kan det holde? :-) tænker bare det er første jul for mig, og ville gerne være i god tid :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 30, 2017 at 6:35 pm

      Hvis alt ellers er helt sterilt så der ikke er kommet noget ned i glasset der gør det ikke kan holde, så kan det sagtens holde i flere måneder. Ellers kan du skylle glasset med atamon for at være sikker.

      Svar
  13. Bjarne skriver

    november 30, 2016 at 12:39 pm

    Her i Italien bruger jeg vindruesaft, det fungerer også fint.

    Svar
  14. Louise skriver

    november 02, 2015 at 3:27 pm

    Er det koncentreret eller opblandet saft du bruger i opskriften? :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 02, 2015 at 6:02 pm

      Det er koncentreret :-)

      Svar
      • Louise skriver

        november 05, 2015 at 4:36 pm

        Ok, tak for svar. Så bliver der hjemmelavet rødkål til Mortens aften i år :)

        Svar
        • Ina skriver

          november 09, 2015 at 11:06 am

          Det tror jeg også der gør her. Men den bliver på Ribena.

          Svar
          • Louise Dam skriver

            november 11, 2015 at 1:56 pm

            Det kan man også sagtens :-)

          • Leif Arildsen skriver

            oktober 08, 2016 at 10:12 pm

            Jeg laver den altid på tranebærsaft. Det er så besværligt at finde ribssaft her i Californien~=)
            De bliver lige s] gode med tranebærsaft.

          • Louise Dam skriver

            oktober 11, 2016 at 9:46 pm

            Ja, det vil jeg heller ikke tro man kan smage forskel på - tror faktisk også jeg har prøvet det.

  15. Pernille skriver

    oktober 25, 2015 at 10:32 am

    Hej Louise

    Hvis man putter rødkålen på patentglas og bruger det der atamon, hvor længe tror du så den kan holde sig? :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 04, 2015 at 11:20 pm

      Hvis alt har været sterilt og glassene forbliver lukkede, så kan de holde sig meget længere. Mange uger og nok også måneder.

      Svar
4.76 from 33 votes (31 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.