Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Nem hverdagsmad

Græskargryde med kylling og spinat

Udgivet: 27. sep 2024 · Opdateret: 27. sep 2024

Græskargryde med kylling og spinat ()

Efteråret er over os og det betyder at hokkaido græskar er i sæson. I år har jeg for første gang dyrket hokkaido græskar i min køkkenhave. Det betyder også jeg skal lave en masse skønne retter med hokkaido.

Det første græskar jeg høstede blev brugt til denne super lækre græskargryde med kylling og spinat. Den smagte helt vidunderligt! Det er udbenet kylling i en cremet sauce og så er der frisk spinat, bagt hokkaido græskar, soltørrede tomater og friske tomater i.

I min græskargryde med kylling har jeg brugt kokosmælk for at lave en lækker cremet og smagfuld sovs.

piskeris Grullo

Græskargryde med kylling og spinat

4.50 fra 2 stemmer
Justér antalJustér antal: 6 personer
Holdbarhed: 3 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 6-800 g. udbenet kyllingelår
  • salt og peber
  • 2 spsk paprika
  • 1 spsk timian
  • 1 løg
  • 200 g. frisk spinat
  • ½-1 hokkaido græskar, du kan også bruge mere og så lidt mindre kylling
  • 100 g soltørrede tomater, dem i olie
  • 200 g. friske cherrytomater
  • 1 dåse kokosmælk
  • 150 g friske grønne bønner, haricots verts - kan udelades eller udskiftes med andet
  • 1 terning hønsebouillon
  • 5 dl vand

Serveres med

  • kogte ris, og sikkert også godt med pasta

Sådan gør du
 

  • Fjern kernerne fra græskarret og skær i tern, men skræl på. Kom på en bageplade med lidt olie og salt og bag i ovnen ved 200 grader alm. ovn i 25-30 minutter.
  • Kom salt og peber på kyllingen.
  • Opvarm olie på en dyb pande, kom halvdelen af krydderierne på panden og svits dem af. Kom kyllingen på og giv dem omkring 10 minutter i alt. De skal gerne være gennemstegt eller næsten gennemstegt.
  • Tag kyllingen af panden og kom evt. lidt mere olie på panden sammen med resten af krydderierne.
  • Kom hakket løg og hakkede soltørrede tomater på panden
  • Kom kokosmælk, hønsebouillon og vand i og lad det koge op.
  • Kom så cherrytomater i halve og grønne bønne skåret i mindre stykker.
  • Kom græskarstykkerne, kyllingestykker og spinat i retten.
  • Lad retten simre i 10 minutter og smag til med salt/peber, timian og paprika.

Noter

Du kan også komme lidt chili i, eller servere chiliflager eller chilisovs til retten. Vi serverede det bare til, for at gøre den børnevenlig.
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Græskar er en virkelig skøn grøntsag, og kan bruges til så meget lækkert. Få mine bedste opskrifter med græskar og læs meget mere om græskar her.

Tips til opskriften

  • Kom eventuelt lidt chiliflager i retten, eller servér den sammen med en god chilisovs eller chiliolie. Det smager virkelig godt!
  • Du kan nemt udskifte noget af kyllingen med mere græskar, hvis du ønsker at skære ned på mængden af kød.
Græskargryde med kylling og spinat

Kommentarer

  1. Lea skriver

    november 27, 2024 at 7:17 pm

    4 stars
    Rigtig lækker gryderet! 😍 smager virkelig godt. jeg tilføjede en del ekstra kylling bouillon og lidt worchester sauce og chili flager for at balancere smagen ☺️
    tak for opskriften!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 04, 2024 at 9:52 am

      Dejligt du kunne bruge opskriften :-)

      Svar
  2. Signe skriver

    oktober 06, 2024 at 5:37 pm

    desværre skriver du ikke hvor mange grader ovenen skal være ? når nu der står at græskarret skal bage i ovnen i 25-30 min ? 😔🫤

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 18, 2024 at 10:47 am

      Jeg har opdateret opskriften efterfølgende. Beklager!

      Svar
  3. Pia skriver

    oktober 05, 2024 at 7:11 pm

    Hej
    Jeg syntes der står at græskarene skal i ovnen, men ingen temp.??? Og skal spinaten bare vendes i til sidst? Der står ikke noget.
    Mvh. Pia

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 18, 2024 at 10:47 am

      Jeg har opdateret opskriften efterfølgende. Beklager!

      Svar
  4. Louise Foersom skriver

    oktober 04, 2024 at 7:36 pm

    5 stars
    Super lækker ret og nem at lave.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 18, 2024 at 10:45 am

      Hvor dejligt at høre :-)

      Svar
  5. Vibeke skriver

    september 30, 2024 at 3:51 pm

    Hej
    Jeg kan ikke lige få øje på, hvor varm ovnen skal være??
    Mvh. Vibeke.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 02, 2024 at 11:28 am

      Jeg har tilføjet det i opskriften :-)

      Svar
4.50 from 2 votes

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.