• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Højtider og særlige lejligheder » Jul » Konfekt

    Havregrynskugler med rom

    Udgivet: dec 1, 2021 · Opdateret: dec 1, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Havregrynskugler er en rigtig juleklassiker. Det er noget der for mig hører til når der skal julehygges i december måned.

    Havregrynskugler

    Havregrynskugler er noget af det jeg virkelig kan huske fra juletiden i min barndom. Der lavede vi altid havregrynskugler.

    Vi lavede altid en stor portion, som blev trillet til kugler, og imens fik vi også lov til at spise lidt direkte fra skålen.

    I de kugler jeg kan huske fra min barndom, var der piskefløde i - det er der derfor selvfølgelig også i min opskrift på havregrynskugler

    De små kugler består i udgangspunktet af havregryn, sukker, smør og kakao. I min opskrift er der så tilsat lidt piskefløde og rom. Man kan sagtens udskifte rom med romessens, så børnene også kan være med.

    Prøv også disse opskrifter:
    Havregrynskager med chokolade | Snebolde med marcipan og sprød sukkerskal | Marengs juletræer

    De er super nemme at lave, og det er nemt at have børnene med til at trille de små kugler. Husk blot at børnenes (og de voksnes!) hygiejne skal være på plads, når de står med hænderne i massen :-) Man kan overveje at købe fødevaregodkendte handsker (reklamelink) og have på.

    I denne opskrift på havregrynskugler har jeg tilsat mørk rom. Men du kan også udskifte med kaffe - eller du kan tilsætte romessens, hvis du ikke ønsker alkohol i dine havregrynskugler. Husk at smage til inden du triller til kugler. Måske synes du, at der skal mere eller mindre rom, sukker eller kakao i kuglerne.

    Og så er der bare at sige, lav rigeligt! De forsvinder med lynets hast!

    Havregrynskugler

    Havregrynskugler med rom

    4.79 fra 14 stemmer
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    Holdbarhed: 2 uger
    Fryseegnet: Ja
    40 stk
    Forb. tid 20 min
    Hviletid 15 min
    Samlet tid 35 min
    Udskriv

    Ingredienser

    • 200 g havregryn finvalsede
    • 125 g sukker
    • 125 g smør
    • 35 g kakaopulver
    • ½ dl piskefløde
    • 1,5-2 spsk mørk rom eller romessens
    • kokosmel eller kakao, sukker eller hvad du har lyst til
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Bland alle ingredienserne sammen med hænderne.
    • Smag havregrynskuglerne til. Og tilsæt eventuelt mere rom, hvis du synes der mangler.
    • Sæt skålen i køleskabet i 10-15 minutter, så er massen nemmere at arbejde med.
    • Rul massen til små kugler.
    • Tril kuglerne i kokosmel. Du kan også undlade at trille nogle, ligesom du også kan trille dem i sukker eller lakridspulver.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk. | Kalorier: 61 kcal | Kulhydrater: 7 g | Protein: 1 g | Fedt: 3 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tip til opskriften

    Havregrynskugler er en simpel og nem opskrift som nemt kan varieres:

    • I min opskrift har jeg brugt rom, men her kan du også bruge Baileys, Kahlua eller lignende.
    • Hvis du ikke ønsker alkohol i dem kan du i stedet bruge romessens.
    • Du kan også udskift piskefløden med anden væske. Det kunne være appelsinsaft eller kaffe.
    • Du kan trille dine kugler i forskellige ting. F.eks. kokosmel, kakaopulver, sukker, lakridspulver, hakkede nødder eller knuste havregryn. Du kan selvfølgelig også bruge noget farverig krymmel - det vil børnene helt sikkert synes om :-)

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Kan havregrynskugler fryses?

    Ja, du kan sagtens lave en kæmpe portion og fryse dem ned. I fryseren kan de snildt holde 1 måneds tid.

    Hvordan skal de opbevares?

    Opbevar dine havregrynskugler i køleskabet, eller et koldt rum. Her kan de holde i cirka 1-2 uger afhængig af hygiejnen ved trilning :-)

    Havregrynskugler
    Havregrynskugler på et fad
    Følg mig på Instagram
    « Brændte mandler
    Lune Churros (spanskrør) med chokoladesauce »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Hjemmelavet jordbærguf

    Hjemmelavet guf

    Vandmelonsalat

    Vandmelonsalat med feta

    Gulerodskage med floedeosteglasur

    Gulerodskage med ostecreme

    Groen kartoffelsalat med avocadodressing

    Kartoffelsalat med avocadodressing

    Lemonade

    Lemonade

    Spidskaalssalat

    Spidskålssalat

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.
    • Hjemmelavet guf
    • Vandmelonsalat med feta
    • Gulerodskage med ostecreme
    • Kartoffelsalat med avocadodressing
    • Lemonade
    • Spidskålssalat
    Mig

    Jeg hedder Louise! Jeg er 33 år og bor i København sammen med min kæreste og datter. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de omkring 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    • Helstegt oksemørbrad
    • Bananpandekager
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler
    • Panang karry med kylling (Panang Gai)
    • Vietnamesiske forårsruller / rispapirruller

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her