Havregrynskugler er en rigtig juleklassiker. Det er noget der for mig hører til når der skal julehygges i december måned.

Havregrynskugler

Havregrynskugler er noget af det jeg virkelig kan huske fra juletiden i min barndom. Der lavede vi altid havregrynskugler.

Vi lavede altid en stor portion, som blev trillet til kugler, og imens fik vi også lov til at spise lidt direkte fra skålen.

I de kugler jeg kan huske fra min barndom, var der piskefløde i - det er der derfor selvfølgelig også i min opskrift på havregrynskugler

De små kugler består i udgangspunktet af havregryn, sukker, smør og kakao. I min opskrift er der så tilsat lidt piskefløde og rom. Man kan sagtens udskifte rom med romessens, så børnene også kan være med.

Prøv også disse opskrifter:
Havregrynskager med chokolade | Snebolde med marcipan og sprød sukkerskal | Marengs juletræer

De er super nemme at lave, og det er nemt at have børnene med til at trille de små kugler. Husk blot at børnenes (og de voksnes!) hygiejne skal være på plads, når de står med hænderne i massen :-) Man kan overveje at købe fødevaregodkendte handsker (reklamelink) og have på.

I denne opskrift på havregrynskugler har jeg tilsat mørk rom. Men du kan også udskifte med kaffe - eller du kan tilsætte romessens, hvis du ikke ønsker alkohol i dine havregrynskugler. Husk at smage til inden du triller til kugler. Måske synes du, at der skal mere eller mindre rom, sukker eller kakao i kuglerne.

Og så er der bare at sige, lav rigeligt! De forsvinder med lynets hast!

ikon piskeris Chestnut

Havregrynskugler med rom

40 stk
Holdbarhed: 2 uger
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 20 min
Hviletid 15 min
Samlet tid 35 min

Ingredienser

  • 200 g havregryn finvalsede
  • 125 g sukker
  • 125 g smør
  • 35 g kakaopulver
  • ½ dl piskefløde
  • 1,5-2 spsk mørk rom eller romessens
  • kokosmel eller kakao, sukker eller hvad du har lyst til

Sådan gør du
 

  • Bland alle ingredienserne sammen med hænderne.
  • Smag havregrynskuglerne til. Og tilsæt eventuelt mere rom, hvis du synes der mangler.
  • Sæt skålen i køleskabet i 10-15 minutter, så er massen nemmere at arbejde med.
  • Rul massen til små kugler.
  • Tril kuglerne i kokosmel. Du kan også undlade at trille nogle, ligesom du også kan trille dem i sukker eller lakridspulver.

Dine egne noter

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 61 kcal | Kulhydrater: 7 g | Protein: 1 g | Fedt: 3 g
Bedøm denne opskrift:
4.8 fra 14 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tip til opskriften

Havregrynskugler er en simpel og nem opskrift som nemt kan varieres:

  • I min opskrift har jeg brugt rom, men her kan du også bruge Baileys, Kahlua eller lignende.
  • Hvis du ikke ønsker alkohol i dem kan du i stedet bruge romessens.
  • Du kan også udskift piskefløden med anden væske. Det kunne være appelsinsaft eller kaffe.
  • Du kan trille dine kugler i forskellige ting. F.eks. kokosmel, kakaopulver, sukker, lakridspulver, hakkede nødder eller knuste havregryn. Du kan selvfølgelig også bruge noget farverig krymmel - det vil børnene helt sikkert synes om :-)

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Kan havregrynskugler fryses?

Ja, du kan sagtens lave en kæmpe portion og fryse dem ned. I fryseren kan de snildt holde 1 måneds tid.

Hvordan skal de opbevares?

Opbevar dine havregrynskugler i køleskabet, eller et koldt rum. Her kan de holde i cirka 1-2 uger afhængig af hygiejnen ved trilning :-)

Havregrynskugler
Havregrynskugler på et fad
Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften