Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Konfekt

Havregrynskugler med rom

Udgivet: 1. dec 2021 · Opdateret: 8. dec 2022

Havregrynskugler er en rigtig juleklassiker. Det er noget der for mig hører til, når der skal julehygges i december måned. Du får derfor min nemme opskrift på havregrynskugler her.

Havregrynskugler

Havregrynskugler med piskefløde

Havregrynskugler er noget af det, jeg virkelig kan huske fra juletiden i min barndom. Der lavede vi altid havregrynskugler. Vi lavede altid en stor portion, som blev trillet til kugler, og imens fik vi også lov til at spise lidt direkte fra skålen.

I de kugler jeg kan huske fra min barndom, var der piskefløde i - det er der derfor selvfølgelig også i min opskrift på havregrynskugler. De små kugler består i udgangspunktet af havregryn, sukker, smør og kakao. I min opskrift er der så tilsat lidt piskefløde og rom. Man kan sagtens udskifte rom med romessens, så børnene også kan være med. Alternativt kan du lave nogle med og andre uden rom.

Du kan også lave havregrynskugler med kaffe ved blot at tilsætte lidt kold stærk kaffe til din havregrynskugler. Det smager også super lækkert!

Prøv også disse opskrifter:
Havregrynskager med chokolade | Snebolde med marcipan og sprød sukkerskal | Marengs juletræer

Nemme havregrynskugler

De er super nemme at lave, og det er nemt at have børnene med til at trille de små kugler. Husk blot at børnenes (og de voksnes!) hygiejne skal være på plads, når de står med hænderne i massen. Man kan overveje at købe (reklamelink)fødevaregodkendte handsker (reklamelink) og have på.

I denne opskrift på havregrynskugler har jeg tilsat mørk rom. Men du kan også udskifte med kaffe - eller du kan tilsætte romessens, hvis du ikke ønsker alkohol i dine havregrynskugler. Husk at smage til inden du triller til kugler. Måske synes du, at der skal mere eller mindre rom, sukker eller kakao i kuglerne. Og så er der bare at sige, lav rigeligt! De forsvinder med lynets hast!

piskeris Grullo

Havregrynskugler med rom

4.80 fra 15 stemmer
Justér antalJustér antal: 40 stk
Holdbarhed: 2 uger
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 20 minutter min
Hviletid 15 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 200 g (reklamelink)havregryn, finvalsede
  • 125 g sukker
  • 125 g smør
  • 35 g (reklamelink)kakaopulver
  • ½ dl piskefløde
  • 1,5-2 spsk mørk rom, eller romessens
  • (reklamelink)kokosmel, eller kakao, sukker eller hvad du har lyst til

Sådan gør du
 

  • Bland alle ingredienserne sammen med hænderne.
  • Smag havregrynskuglerne til. Og tilsæt eventuelt mere rom, hvis du synes der mangler.
  • Sæt skålen i køleskabet i 10-15 minutter, så er massen nemmere at arbejde med.
  • Rul massen til små kugler.
  • Tril kuglerne i kokosmel. Du kan også undlade at trille nogle, ligesom du også kan trille dem i sukker eller lakridspulver.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 61 kcal | Kulhydrater: 7 g | Protein: 1 g | Fedt: 3 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tip til opskriften

Havregrynskugler er en simpel og nem opskrift, som nemt kan varieres:

  • I min opskrift har jeg brugt rom, men her kan du også bruge Baileys, Kahlua eller lignende.
  • Hvis du ikke ønsker alkohol i dem, kan du i stedet bruge romessens.
  • Du kan også udskift piskefløden med anden væske. Det kunne være appelsinsaft eller kaffe.
  • Du kan trille dine nemme havregrynskugler i forskellige ting. F.eks. kokosmel, kakaopulver, sukker, lakridspulver, hakkede nødder eller knuste havregryn. Du kan selvfølgelig også bruge noget farverig krymmel - det vil børnene helt sikkert synes om :-)

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Kan havregrynskugler fryses?

Ja, du kan sagtens lave en kæmpe portion og fryse dem ned. I fryseren kan de snildt holde 1 måneds tid.

Hvordan skal de opbevares?

Opbevar dine havregrynskugler i køleskabet, eller et koldt rum. Her kan de holde i cirka 1-2 uger afhængig af hygiejnen ved trilning :-)

Hvordan laver man havegrynskugler?

Det er faktisk ret nemt at lave sine egne havregrynskugler. Det hele blandet sammen, hvorefter du triller dine kugler. Til sidst ruller du dem i kokosmel og opbevarer dem på køl.

Hvor lang tid kan havregrynskugler holde sig?

De kan sagtens holde sig i op til 2 uger i køleskabet.

Havregrynskugler
Havregrynskugler på et fad

Kommentarer

  1. anita skriver

    september 18, 2023 at 4:28 pm

    Kan man bruge honning i stedet for sukker?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 02, 2024 at 2:38 pm

      Det har jeg desværre aldrig prøvet. Mit umiddelbare svar vil være nej.

      Svar
4.80 from 15 votes (15 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.