• Gå direkte til primær navigation
  • Skip to main content
  • Gå direkte til primær sidebar

Louises Madblog

  • Startside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Videoopskrifter
    • Ingredienser
    • Morgenmad & Brunch
    • Frokost
    • Forretter
    • Hovedretter-Aftensmad
      • Fjerkræ
      • Oksekød
      • Svinekød
      • Fisk
      • Suppe
      • Vegetarisk
      • Pastaretter
      • Simreretter
      • Sunde retter
    • Tilbehør
      • Brød
      • Salat
      • Saucer & dressinger
      • Tærter
    • Desserter, kager og andre søde sager
      • Cookies og Småkager
      • Gærkager, Søde brød, Lagkager og Pandekager
      • Is og andre desserter
      • Skærekager, Brownies og Muffins
      • Søde Tærter
      • Sunde desserter og kager
      • Tørkager, kugler, barer, karameller og konfekt
  • Rejser
    • Marokko
    • Japan
    • Thailand
    • Mauritius
    • Italien
    • USA
    • London
    • Berlin
    • Helsingborg
    • Malmø
    • Dresden
    • Aarhus
  • Kontakt
    • Kontaktformular
    • Om mig
    • Samarbejde og muligheder
    • Louises Madblog i pressen
  • Støt bloggen
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
Forside » Opskrifter » Hovedretter-Aftensmad » Vegetarlasagne med røde linser og grøntsager

Vegetarlasagne med røde linser og grøntsager

Print Friendly, PDF & Email
1.8 / 5 ( 6 votes )

Vegetarlasagne med røde linser og grøntsager

Reklame – udarbejdet i samarbejde med Knorr

Jeg har indgået et samarbejde med Knorr, hvor jeg igennem 4 opskrifter vil forsøge at vise hvordan man kan spise mere klimavenligt og bæredygtigt. Det synes jeg er et super spændende samarbejde! Det er en udfordring for mig, fordi jeg nok spiser ret meget som størstedelen af Danmarks befolkning. Jeg kan godt lide kød, og sammensætter oftest retter ud fra et stykke kød. Jeg vil tro, at der sidder en hel del bag skærmen, der kan nikke genkendende til dette. Men jeg vil faktisk rigtig gerne blive bedre til at skære lidt ned på kødet i hverdagen. Både for klimaet og for min egen sundhed.

I de 4 opskrifter jeg har udviklet i samarbejde med Knorr, viser jeg hvordan man nemt kan bruge deres produkter og blot udskifte kødet med mere klimavenlige alternativer. Dermed får man skabt en mere klimavenlig opskrift.

Spring over hvor gærdet er lavest

Jeg er stor fortaler for at man laver sin mad for bunden når lysten og tiden er til det. Men når lysten ikke er på sit højeste, eller tiden er knap, så synes jeg helt bestemt, at det er i orden at ty til de alternativer, der kan hjælpe én i hverdagen. Især efter jeg er blevet mor, er det noget jeg i den grad sætter pris på. Her må det altså gerne være nemt og hurtigt meget af tiden. Derfor synes jeg også, at det er lækkert, at Knorr’s produkter er uden e-numre og tilsætningsstoffer. Så gør det nemlig ikke så meget, når det skal gå stærkt indimellem.

Hvordan spiser man klimavenligt?

Jeg har brugt lidt tid på, at undersøge hvordan man så egentlig spiser mere klimavenligt. Du får derfor 1-2 tips i hvert indlæg sammen med en ny lækker klimavenlig opskrift.

Spis mindre kød (især oksekød)

Hvis du gerne vil spise med større tanke på klimaet, så kommer du ikke uden om, at du skal spise mindre kød. Især er oksekød den store synder i forhold til klimaet. Fjerkræ er det mindst klimabelastende kød du kan spise. Derfor kan du enten udelade kødet helt i flere retter, eller du kan lave retterne med mindre kød end du plejer.

Undgå madspild

Det næste råd jeg vil fremhæve er måske ganske åbenlyst. Men hvis vi mindsker madspild og bruger al den mad der købes ind, så spilder vi ikke jordens ressourcer. Sørg derfor altid for at bruge dine rester. Forskellige rester af grøntsager kan ofte bruges i diverse retter, også selvom det ikke er de specifikke grøntsager der er nævnt i opskriften.

I min opskrift på vegetarlasagne, som du får herunder, kan du altså sagtens bruge andre grøntsager. Så hvis du lige har nogle rester liggende i grøntsagsskuffen, der trænger til at blive brugt, så bruger du bare dem. Gulerødderne kan snildt erstattes af andre rodfrugter, almindelige løg kan erstattes af rødløg, squash af aubergine, og sådan er det næsten kun fantasien der sætter grænser, i forhold til hvilke grøntsager du kan bruge i en vegetarlasagne.

*Kilder: Samvirke.dk, taenk.dk, madpyramiden.dk

Vegetarlasagne med røde linser og grøntsager
Pin Recipe Udskriv
0 fra 0 stemmer

Vegetarlasagne med røde linser og grøntsager

Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Type: Vegetarisk
Forfatter: Louise Dam
Forberedelsestid10 minutter
Tilberedningstid50 minutter
Samlet tid1 time
Antal: 4 personer
Nem og lækker opskrift på vegetarlasagne med røde linser

Ingredienser

  • 1 stk Knorr fuldkornslasagne eller lasagne dinner kit

Sauce

  • 1 løg kan undlades, da der også er løg i krydderimixet fra Knorr
  • 4 små gulerødder eller 2 store
  • 1 peberfrugt
  • 250 g champignon
  • 1/2 squash
  • 3 dl mælk
  • 6 dl vand
  • 150 g røde linser
  • 140 g tomatpuré
  • salt/peber

Spinat/hytteost

  • 250 g hytteost
  • 200 g spinat helbladet fra frost, optøet
  • salt/peber

Topping

  • 125 g mozzarella frisk (1 kugle)
  • Olie til stegning

Fremgangsmåde

  • Skyl linserne grundigt.
  • Rengør alle grøntsagerne og skær dem i små tern.
  • Pres overskydende væde fra spinaten og bland sammen med hytteosten. Krydr med salt og peber.
  • Opvarm en gryde med lidt olie.
  • Svits løget i olien til de er klare.
  • Tilsæt resten af grøntsagerne og svits dem godt af.
  • Tilsæt saucemixen fra pakken, mælk, vand, linser og tomatpuré.
  • Rør rundt og lad det simre i 20 minutter.
  • Smag saucen til med salt og peber.
  • I et fad cirka 31x21 cm i størrelsen lægger du først 1/3 del af saucen, så 3 lasagneplader, dernæst spinat/hytteostblandingen, 3 lasagneplader, 1/3 af saucen, 3 lasagneplader, resten af saucen og toppes med mozzarella i mindre strykker.
  • Sæt lasagnen i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter.
  • Lad gerne lasagnen hvile i cirka 5 minutter.
  • Servér f.eks., med en lækker tomatsalat.

Noter

Du kan sagtens erstatte nogle af grøntsagerne med hvad du lige har i køleskabet. Hvis du ikke vil undvære kødet helt kan du også bruge f.eks. 200 gram hakket oksekød og 50 gram røde linser.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog

Knorr og bæredygtighed

Vidste du at Knorr’s produkter er særdeles bæredygtige? Jeg vidste det ikke, men er nu blevet så meget klogere! Faktisk er 95 % af deres grøntsager bæredygtige, og det er noget de virkelig arbejder intensivt med. Fra 2020 vil det tal være helt oppe på 100 %! Allerede nu er flere af deres grøntsager faktisk produceret 100 % bæredygtigt. Du kan læse mere på Knorr.dk, eller du kan læse Dortes rigtig fine beretning fra hendes tur på Knorr’s bæredygtighedrejse. Her fortæller hun rigtig fint om hvordan Knorrs tomater produceres.

Spis verden bedre med Knorr – det skal være nemt, genkendeligt og ikke mindst smagfuld at spise mere klimavenligt. Du kan læse mere om kampagnen på Knorr.dk eller Knorr’s Facebookside.

Ingredienser - grøntsager

Grøntsager skåret ud

Vegetarlasagne med røde linser og grøntsager

klimavenlig opskrift på lasagne

Klimavenlig opskrift på lasagne

Vegetarlasagne med røde linser og grøntsager

Vegetarlasagne med røde linser og grøntsager

af Louise Dam Ingredienser: Champignon, Gulerødder, Hytteost, Løg, Mælk, Mozzarella, Peberfrugt, Røde linser, spinat, Squash, Tomatpuré Kategorier: Hovedretter-Aftensmad, Reklame/Sponsoreret indlæg/samarbejde med firma, Vegetarisk Opskrift udgivet: 2. oktober 2019 Opskrift opdateret: 3. oktober 2019

Previous Post: « Grillet ørred med nye kartofler, urtecreme og grillede asparges
Next Post: Confit de Canard – confiterede andelår – pulled duck »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Nye opskrifter

Senneps-flødesauce - Senneps fløde sauce med rosmarin

Senneps-flødesauce med hvidvin og rosmarin

Baileys Reindeer

Baileys Treatmas Bar i Tivoli

Sprøde boller med masser af lufthuller

Sprøde boller med masser af lufthuller

Copenhagen Foods pakkekalender

Copenhagen Foods pakkekalender 2019

Rødbedesalat med grønkål og granatæble

Rødbedesalat med grønkål og granatæble

Varm chokolade med whisky - Talisker whisky

Varm chokolade med whisky og skumfiduser

Gå aldrig glip af en opskrift

Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails med opskrifter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

Cookie- og privatlivspolitik

Jeg hedder Louise, jeg er 31 år og bor i København sammen med min kæreste og datter. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de omkring 800 opskrifter på siden.

Læs mere…

Copyright

Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst.

COPYRIGHT © 2010-2019 - Louises Madblog - Louise Dam - CVR 35614788

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores cookie- og privatlivspolitik.
X
Køb blomster hos Euroflorist med 10 % i rabat! Brug rabatkoden LOUISEMAD10 (reklamelink)
Køb her