Kyllingelasagne er virkelig lækkert og nemt at lave. Jeg elsker i det hele taget lasagne - også den velkendte med oksekød. Men sådan en kyllingelasagne med spinat og hytteost er altså virkelig god!
Det er en skøn hverdagsret, da den er forholdsvis hurtig at bikse sammen, og så skal den lige hygge sig ovnen. Man kan endda sagtens lave en stor portion kyllingelasagne og så fryse rester ned, eller blot spise rester dagen efter til frokost eller aftensmad.
Prøv også disse opskrifter:
Lasagne med torsk og pesto | Super lækker vegetarlasagne | Chili con Pollo - Kylling med chili og bønner
Her får du en opskrift på en meget cremet og smagfuld kyllingelasagne. Den består af en hurtig kødsauce lavet på hakket kylling. Derudover blander man hytteost og spinat. Kødsauce og spinat/hytteostblandingen skal så lægges skiftevis i lag med lasagneplader. På toppen af lasagnen kommer der en bechamelsauce.
Jeg synes det er super nemt og hurtigt, at lave sin bechamélsauce fra bunden. Men du kan sagtens købe en færdiglavet og komme på. Så bliver den lige lidt nemmere at lave.
Jeg håber, at du har fået lyst til at prøve min opskrift på en virkelig lækker kyllingelasagne med spinat, hytteost og bechamelsauce. Du kan også se min opskrift på lasagne med kylling, grøntsager og hytteost.
Kyllingelasagne med spinat, hytteost og bechamelsauce
Ingredienser
- 400 g hakket kylling
- 1 løg, hakket
- 450 g hytteost
- 350 g frossen spinat, optøet
- 140 g tomatpuré, (1 dåse)
- 1 dåse (reklamelink)hakkede tomater
- 1 portion bechamelsauce, du kan også købe ½ liter bechamelsauce
- 150 g revet ost, eller frisk mozzarella
- salt og peber
- 1 terning (reklamelink)hønsebouillon
- (reklamelink)lasagneplader
- timian/basilikum efter smag
Serveres eksempelvis med
- salat
- brød
Sådan gør du
- Pres væden ud af den optøede spinat og bland med hytteosten samt salt og peber og stil til side.
- Brun løget og dernæst kødet i en gryde. Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater og bouillon.
- Lav bechamelsaucen efter opskriften lige her.
- Læg lasagnen sammen med først et lag lasagneplader, dernæst kødsauce og et lag spinat/hytteost, så igen lasagneplader, kødsauce og spinat/hytteost. Slut af med et lag lasagneplader og bechamelsaucen øverst.
- Bages i ovnen ved 200 grader i 15 minutter, så fordeles den osten over lasagnen og den bages i yderligere 15 minutter.
- Lad gerne lasagnen stå og hvile og samle sig lidt og server den så med en lækker salat.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Ja, det kan du sagtens. Den eneste forskel er at der er ost i en mornaysauce.
Ja, sagtens! Jeg synes nu det er ret nemt (og billigt!), at lave den selv. Men du kan sagtens købe den. Du skal bare købe ½ liter (hvis du bare
Jeg bruger ikke ét specielt mærke. Men jeg bruger tørrede lasagneplader.
Maria Kjær Carlsen skriver
Velsmagende og super nem at lave
Louise Dam skriver
Så skønt at høre :-)
Maria Kjær Carlsen skriver
Fantastisk lasagne, nok min favorit. TAK for opskrift ❣️
Louise Dam skriver
Hvor er det bare skønt at høre! Tak fordi du gav dig tid til at skrive :-)
Christine skriver
hej Louise
er det varmluft eller over under du bruger på 200grader
Louise Dam skriver
Det er over/under varme.
Hanne-Mette skriver
Hvordan bruger du den revet ost?
Louise Dam skriver
Den skal bare drysses over lasagnen. Jeg kommer den over når den har fået halvdelen af tiden.
Camilla skriver
Hej Louise!
Har lige “opdaget” din blog ;)
Kan jeg lave lasagnen, sætte den på køl og så først bage den dagen efter ?
Hilsen Camilla
Louise Dam skriver
Ja, det tror jeg ikke er noget problem.
Kristina skriver
Hej Louise
Jeg synes du har virkelig mange lækre opskrifter, der er nemme at gå til og dejligt med de indbydende billeder:-)
Jeg vil gerne lave retter til fryseren, der efterfølgende blot kan varmes i ovnen.
Jeg synes rigtig godt om når du skriver lagsagne kan fryses ubagt (og tænker det gælder alle dine variationer ?) og så blot bages efterfølgende i ovnen.
Mit spørgsmål er, hvis nu jeg laver en dobbelt portion (til ca 12-14 pers) og fryser det i en alubakke, hvor lang tid vil du så tro jeg skal give det i ovnen og skal jeg tø det op først? På forhånd tak. Madglade hilsner Kristina
Louise Dam skriver
Hej Kristina
Dejligt du kan lide min blog. Du kan evt. lige tage et kig på dette indlæg om frysevenlige retter: https://www.louisesmadblog.dk/12-frysevenlige-opskrifter/
Du kan fryse lasagne både bagt og ubagt. Hvis du vil fryse den ubagt kan du enten tø den op i køleskabet natten over og så give den samme tid i ovnen, som hvis den lige var lavet. Eller du kan sætte den i ovnen frossen og så skal den nok have omkring 1 time og 30 minutter i ovnen (er dog ikke helt sikker på tiden).
Og alle typer lasagner kan fryses :-)
Hilsen Louise
Betina skriver
Hej
Har lige lavet denne skønne lasagne som smagte helt fantastisk, men min blev meget "våd" 😕 Har du et forslag til hvad der gik galt? Kan det skyldes at jeg købte mornaysauce istedet for at lave bechamelsaucen ? Skal man vride al væden ud af den optøede spinat?
Håber du måske kan komme med et bud, da jeg bestemt godt kunne tænke mig at lave den igen 👍😊
Louise Dam skriver
Hej Betina
Det kunne godt være fordi der har været for meget væske i spinaten. Det kan også være du har brugt færre lasagneplader en mig. Det burde ikke være pga. mornaysaucen. :-)
Mette Larsen skriver
Hej Louise
Kan man bruge frisk spinat i stedet for frossen, optøet?
Louise Dam skriver
Hej Mette
Ja, det kan du sagtens :-) Så skal den bare på en pande eller i en gryde med lidt olie indtil den lige 'slasker sammen' og så blandes den med hytteosten.
Hilsen Louise
Lene skriver
Hej
Smagte himmelsk og der var rester, må man varme denne ret op igen?
Jeg er i tvivl pga spinaten.
Lene
Louise Dam skriver
Hej Lene
Jeg har varmet den op - jeg tror bare man skal sørge for at køle den hurtigt ned og så varme den helt op igen inden man spiser den.
Camilla skriver
hvad skal ovnen stå på?
Louise Dam skriver
Hej Camilla
Det var lige smuttet i farten. Den skal stå på 200 grader.