Jeg tænkte at der sikkert er andre end mig der godt kan lide hurtige løsninger nogle gange, og uden man behøves at købe dyr take-away. Først får I lige et par tips til hvordan jeg fryser maden ned.
1. Frys maden ned i fryseposer, og sørg for at fryse det fladt. På den måde er det nemmere at få plads til mere, hvis man har en lille fryser.
2. Tag maden op af fryseren aftenen før, eller om morgenen og lad det tø langsomt op i køleskabet.
3. Varm maden op langsomt i en gryde, eller eventuelt enkelte portioner i mikroovnen.
4. Husk at maden ikke holder evigt bare fordi den kommer i fryseren - regn med cirka 3 måneder.
Her kommer så mine bedste bud på frysevenlig opskrifter:
1. Kødsauce
Kødsauce er en klassisk ret hos mange danskere. Det er en ret både børn og voksne kan lide og så er det ret nemt at lave. Kødsauce er desuden utrolig velegnet til at fryse ned.
2. Mørbradgryde
Mørbradgryde er altså en af de lækre retter, og den er helt perfekt at fryse ned. Du kan fryse den ned i portionsanretninger sammen med kogte ris - så er det nemt at varme i mikroovnen.
3. Frikadeller
Frikadeller er en skøn danske spise. De er perfekte både til aftensmaden, men også til frokost og til madpakken. Frys dem ned i en frysepose og tage nogle stykker op om morgenen og læg dem i dit barns madpakke. Så¨er de tøet op til frokost. (hvis madpakken står på køl skal de nok op af fryseren om aftenen.
4. Lasagne
Lasagne er en klassisker, og når man først laver lasagne er der tit mad til flere dage. Hvis du ikke ønsker at spise det samme i flere dage i træk, så kan du sagtens fryse den færdige lasagne ned. Du kan også lave lasagne i foliebakker og fryse ned inden du bager dem. Så tager du dem blot ud af fryseren og sætter dem i ovnen - det er klart de så skal have længere tid når de er frosne.
5. Kyllingelasagne
Hvis du ikke er i humør til en almindelig lasagne, så er en kyllingelasagne også super lækker. Den kan du fryse på samme måde som den almindelige lasagne.
6. Vegetarlasagne
En tredje variant af lasagne er denne vegetariske lasagne.Den skal håndteres på præcis samme måde som de to andre varianter - og så smager den altså bare virkelig skønt!
7. Pølsehorn
Pølsehorn er super gode til madpakken eller en tur i skoven. De er nemme lige at hapse, og så kan de nemt laves i god tid og nedfryses. Det bliver de ikke dårligere af.
8. Kylling i karry
Kylling i karry er en skøn ret, og den kan nemt fryses ned. Når du har varmet den op serveres den med kogte ris og eventuelt forskellig topping: rosiner, kokos, banan, æble mv.
9. Kylling i rød karry med rabarber
Denne ret er super skøn, og den er så fin at fryse ned. Det eneste du skal gøre er at tø den op, opvarme den og koge ris. Så er aftensmaden serveret.
10. Burgerboller
Her i huset er vi helt vilde med hjemmelavede burgere. Vi har derfor næsten altid hjemmebagte burgerboller i fryseren. På den måde kan vi lave super lækre hjemmelavede burgere på ingen tid. Vi kan også lave burgere med pulled pork, pulled chicken eller pulled turkey, som også er meget fryservenligt.
11. Hjemmebagte flutes
Bag nogle lækre flutes en dag, hvor du har god tid. Frys dem ned enkeltvis, og så har du altid hjemmebagte flutes til når det skal være lidt ekstra godt. Mine gæster bliver altid imponeret over hjemmebagte flutes. Tø dem op og lun dem så i ovnen. Så er de stort set som nybagte.
12. Chocolate Chip Cookies
Til når der kommer uventede gæster er det jo meget rart at kunne diske op med noget lækkert hjemmebag. Du kan lave denne cookie dough og fryse den ubagte dej ned i kugler. Tag dem ud lidt før de skal bages så de lige når at tø lidt op.
Comments
No Comments