Kylling i fad med pikant ost, bacon og masser af grøntsager. Det er nem og hurtig hverdagsmad, og så smager det bare super godt!

Kylling i fad med pikant ost

Nem hverdagsmad er noget de fleste er fan er. Denne her kylling i fad med pikant ost er en af de nemme retter. Den er fyldt med god smag, og så er den også fyldt med masser af grøntsager.

Det er sådan en ret, der er perfekt at lave lidt ekstra af så man har til dagen efter. For så blev aftensmaden lige endnu nemmere!

I min opskrift på pikant kylling i fad har jeg tilsat porrer, broccoli og peberfrugt. Men du kan sagtens bruge andre grøntsager i stedet for.

Se også disse opskrifter:
Koteletter i fad | Kyllingefilet med lækkert grøntsagsfad | Karrykål med oksekød

Sovsen til retten bliver lavet af hakkede tomater, tomatpuré, flødeost med pikant smag og madlavningsfløde. Flødeosten er med til at give en cremet og lækker afrundet smag til sovsen. Hvis jeg har en rest af en flødeost vi ikke får brugt, så fryser jeg den faktisk ofte ned og bruger den i sammenkogte retter, koteletter i fad osv.

Jeg serverer ofte en god salat til retten. F.eks. en meget nem tomatsalat, som her på billedet og kogte ris eller blomkålsris.

Har du lyst til at prøve min opskrift på pikant kylling i fad med grøntsager, så finder du opskriften lige herunder.

ikon piskeris Chestnut

Kylling i fad med pikant ost

6 personer
Holdbarhed: 3 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 25 min
Samlet tid 45 min

Ingredienser

  • 75 g bacon i tern eller i skiver, som du steger og så brækker ud i mindre stykker
  • 600 g kyllingebryst
  • 2 peberfrugter
  • 1 broccoli cirka 400 g med stok
  • 3 porrer
  • 3 tsk paprika
  • 2 tsk timian
  • 1 spsk tomatpuré
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 200 g flødeost pikant
  • ½ liter madlavningsfløde
  • salt
  • peber

Serveres med

  • kogte ris eller blomkålsris

Sådan gør du
 

  • Start med at stege baconen sprød på en dyb pande.
  • Imens skærer du kyllingen i strimler.
  • Tag baconen af panden og kom den i et stort ovnfast fad.
  • Steg kyllingestrimlerne i baconfedtet til det er brunet godt af på alle sider.
  • Imens kyllingen steger klargøres grøntsagerne.
  • Peberfrugt skæres i strimler, porrer skæres i skiver/ringe og broccoli i små buketter. Skær også stokken fra broccolien i små stykker.
  • Tag kyllingen af panden og kom den op i fadet.
  • Kom lidt olie på panden og kom alle grøntsagerne op panden og lad dem blive svitset godt i cirka 5 minutter.
  • Kom grøntsagerne i fadet.
  • Kom lidt olie på panden og svits paprika, timian og tomatpuréen på panden i 30 sekunder.
  • Tilsæt så hakkede tomater, flødeost pikant, madlavningsfløde.
  • Lad saucen stå og simre et par minutter. Smag den til og krydr med salt og peber efter behov.
  • Hæld saucen over kød og grøntsager i fadet.
  • Sæt fadet i ovnen ved 200 grader alm. ovn i cirka 20-30 minutter.
  • Imens fadet er i ovnen koger du risene.

Dine egne noter

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 489 kcal | Kulhydrater: 27 g | Protein: 33 g | Fedt: 30 g
Bedøm denne opskrift:
4.7 fra 14 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Kan jeg bruge andre grøntsager til retten?

Ja, brug hvad du lige har til kylling i fad! F.eks. kan du udskifte porrer med løg eller rødløg, du kan bruge svampe, blomkål squash, aubergine. Det meste kan fungere i denne ret synes jeg.

Hvilken flødeost skal jeg købe?

Jeg plejer at bruge BUKO pikant flødeost - den fuldfede version.

Pikant kylling i fad med grøntsager
Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften