Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Aftensmad

Kylling i fad med pikant ost

Udgivet: 8. okt 2021 · Opdateret: 29. aug 2024

Kylling i fad med pikant ost

Kylling i fad med pikant ost, bacon og masser af grøntsager. Det er nem og hurtig hverdagsmad, og så smager det bare super godt!

Nem hverdagsmad er noget de fleste er fan er. Denne her kylling i fad med pikant ost er en af de nemme retter. Den er fyldt med god smag, og så er den også fyldt med masser af grøntsager.

Det er sådan en ret, der er perfekt at lave lidt ekstra af så man har til dagen efter. For så blev aftensmaden lige endnu nemmere!

I min opskrift på pikant kylling i fad har jeg tilsat porrer, broccoli og peberfrugt. Men du kan sagtens bruge andre grøntsager i stedet for.

Sovsen til retten bliver lavet af hakkede tomater, tomatpuré, flødeost med pikant smag og madlavningsfløde. Flødeosten er med til at give en cremet og lækker afrundet smag til sovsen. Hvis jeg har en rest af en flødeost vi ikke får brugt, så fryser jeg den faktisk ofte ned og bruger den i sammenkogte retter, koteletter i fad osv.

Har du lyst til at prøve min opskrift på pikant kylling i fad med grøntsager, så finder du opskriften lige herunder.

piskeris Grullo

Kylling i fad med pikant ost

4.70 fra 30 stemmer
Justér antalJustér antal: 6 personer
Holdbarhed: 3 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 75 g bacon i tern, eller i skiver, som du steger og så brækker ud i mindre stykker
  • 600 g kyllingebryst
  • 2 peberfrugter
  • 1 broccoli, cirka 400 g med stok
  • 3 porrer
  • 3 tsk paprika
  • 2 tsk timian
  • 1 spsk tomatpuré
  • 1 dåse (reklamelink)hakkede tomater
  • 200 g flødeost pikant
  • ½ liter madlavningsfløde
  • salt
  • peber

Serveres med

  • kogte ris eller blomkålsris

Sådan gør du
 

  • Start med at stege baconen sprød på en dyb pande.
  • Imens skærer du kyllingen i strimler.
  • Tag baconen af panden og kom den i et stort ovnfast fad.
  • Steg kyllingestrimlerne i baconfedtet til det er brunet godt af på alle sider.
  • Imens kyllingen steger klargøres grøntsagerne.
  • Peberfrugt skæres i strimler, porrer skæres i skiver/ringe og broccoli i små buketter. Skær også stokken fra broccolien i små stykker.
  • Tag kyllingen af panden og kom den op i fadet.
  • Kom lidt olie på panden og kom alle grøntsagerne op panden og lad dem blive svitset godt i cirka 5 minutter.
  • Kom grøntsagerne i fadet.
  • Kom lidt olie på panden og svits paprika, timian og tomatpuréen på panden i 30 sekunder.
  • Tilsæt så hakkede tomater, flødeost pikant, madlavningsfløde.
  • Lad saucen stå og simre et par minutter. Smag den til og krydr med salt og peber efter behov.
  • Hæld saucen over kød og grøntsager i fadet.
  • Sæt fadet i ovnen ved 200 grader alm. ovn i cirka 20-30 minutter.
  • Imens fadet er i ovnen koger du risene.

Video

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 489 kcal | Kulhydrater: 27 g | Protein: 33 g | Fedt: 30 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tilbehør til kylling i fad

Jeg serverer ofte en god salat til retten. F.eks. en meget nem tomatsalat, som her på billedet og kogte ris eller blomkålsris. Prøv også at lave min opskrift på pastafad med kylling, der er nem og lækker. Eller min eksotiske kyllingegryde.

Spørgsmål og svar til opskriften

Kan jeg bruge andre grøntsager til retten?

Ja, brug hvad du lige har til kylling i fad! F.eks. kan du udskifte porrer med løg eller rødløg, du kan bruge svampe, blomkål squash, aubergine. Det meste kan fungere i denne ret synes jeg.

Hvilken flødeost skal jeg købe?

Jeg plejer at bruge BUKO pikant flødeost - den fuldfede version.

Pikant kylling i fad med grøntsager

Kommentarer

  1. Kristina Ormstrup Johansen skriver

    april 21, 2025 at 8:41 am

    5 stars
    Alle gæster bad om opskriften:0)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 24, 2025 at 10:07 am

      Hvor dejligt at høre! :-)

      Svar
  2. Maria skriver

    marts 19, 2024 at 6:14 pm

    Jeg er altid i tvivl om jeg skal lægge “låg” på fadet under tilberedelse i ovnen?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 20, 2024 at 9:25 am

      Det plejer jeg ikke at gøre :-)

      Svar
  3. Amanda skriver

    oktober 11, 2022 at 1:06 pm

    Tror du man kan bruge kokosmælk i stedet for madlavningsfløde? :)

    Bh

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 11, 2022 at 6:15 pm

      Ja, det tror jeg helt bestemt du godt kan :-)

      Svar
  4. Peernille skriver

    januar 17, 2022 at 12:21 pm

    Kan man bruge andet end pikantost? Det ikke muligt at skaffe i Dubai 😄

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 18, 2022 at 5:15 pm

      Ja, jeg tænker andre typer flødeost eller en mascarpone måske?

      Svar
    • Lotte skriver

      juni 11, 2022 at 8:46 am

      Hej Louise.
      Kan man. Lave det dagen før og så varme det op i oven?

      Svar
      • Louise Dam skriver

        juni 13, 2022 at 10:45 am

        Ja, det kan du sagtens! Det kan være der skal en lille smule mere væde i når det bliver opvarmet.

        Svar
4.70 from 30 votes (29 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.