• Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Pandekager & vafler

Surdejspandekager

Louisex
Ændret: maj 25, 2023 · Udgivet: maj 25, 2023 af Louise Dam · 2 Kommentarer

Her finder du den bedste opskrift på surdejspandekager. Pandekager med surdej er en god måde at få brugt sit overskydende surdej på. Desuden tilfører surdejen en smule syrlighed, hvilket smager så lækkert.

Surdejspandekager ()

Pandekager med surdej

Hvis du har din egen surdej, så vil du også opleve, at du smider surdej ud, når du fodrer den på ny. Det er netop den overskudssurdej, du skal bruge, hvis du vil lave de her skønne surdejspandekager. Surdejen smager jo syrligt, og er med til at give pandekagerne lidt ekstra smag.

Nogen vil dog sige, at surdejspandekagerne får et strejf af syrlighed, når der kommer surdej i. Hvor meget eller hvor lidt syrlighed, der tilføjes, afhænger af hvor sur din surdej er.

Prøv også disse opskrifter:
Gammeldags pandekager | Bananpandekager | Ricotta pandekager

Opskrift på surdejspandekager

Selvom der kommer overskudssurdej i disse pandekager er det dog stadig søde pandekager, du får med denne her opskrift. Derfor kan du også toppe dem med lige præcis det, som du allerbedst kan lide. Jeg kan anbefale at fylde dem med en hjemmelavet jordbær/hindbær syltetøj og lidt sukker.

Hvis du er til is, så er der næsten intet bedre end et par kugler is i en lun pandekage. Gør dem eventuelt ekstra lækre ved at lave din egen hjemmelavede chokoladesauce.

piskeris Grullo

Surdejspandekager (søde)

5 fra 2 stemmer
Justér antalJustér antal: 15 stk
Holdbarhed: 2-3 dage
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Pande
  • (reklamelink)Elpisker
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

Pandekagedej

  • 150 g surdej, brug den surdej du ville kassere ved en fodring
  • 150 g (reklamelink)hvedemel
  • 4 æg
  • 4 dl mælk
  • 1 tsk (reklamelink)vaniljesukker
  • ½ tsk kardemomme
  • 50 g sukker
  • ½ tsk salt

Steges i

  • smør

Sådan gør du
 

  • Pisk alle ingredienserne sammen til en ensartet pandekagedej uden klumper.
  • Opvarm en pande og smelt smørret.
  • Kom lidt dej på panden og vip den rundt til dejen er fordelt på panden. Når den er bagt på den ene side vender du pandekagen med en spatel og bager den på den anden side. Fortsæt til der ikke er mere dej tilbage.
  • Servér surdejspandekagerne med f.eks. syltetøj, sukker eller is.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 93 kcal | Kulhydrater: 15 g | Protein: 4 g | Fedt: 2 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tip til opskriften!

  • For at du kan lave opskriften, kræver det, at du har en rest surdej, som du skal smide ud. Når man fodrer sin surdej, tager man en stor del af surdejen fra, og det er den del, som du skal bruge i denne opskrift.
  • Jeg kan anbefale dig at bruge en helt klassisk (reklamelink)pandekagepande (reklamelink), da det er nemmere at få lækre pandekager på sådan en.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Kan man smage surdejen?

Surdejen bidrager blot til en god dybde af smag i pandekagerne og en lidt syrlighed.

ingredienser i skål til surdejspandekager
Dej til surdejspandekager
Surdejspandekager ()
Surdejspandekager ()
Surdejspandekager ()
Søde surdejspandekager lavet med overskudssurdej
Søde surdejspandekager med syltetøj og sukker
Søde surdejspandekager med syltetøj og sukker

Kommentarer

  1. Janne Petersen skriver

    juli 12, 2024 at 3:47 pm

    5 stars
    Super lækre pandekager - har brugt opskriften flere gange nu.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 23, 2024 at 4:05 pm

      Dejligt at høre :-)

      Svar
5 from 2 votes (1 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.