• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Højtider og særlige lejligheder » Nytår » Nytårsdessert

    Creme Brulee

    Udgivet: feb 20, 2015 · Opdateret: maj 15, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    Creme brulee

    Crème brûlée eller creme brulee, som mange også kalder den, er en flødebaseret vanliljecreme som bages i vandbad i ovnen. Inden servering drysses desserten med sukker og den karamelliseres med en gasbrænder eller ved flambering.

    Prøv også disse opskrifter:
    Gateau Marcel chokoladekage | Brombærbomber i hvid chokoladeskal | Chokolademousse

    Crème brûlée er faktisk en ret enkelt dessert, men alligevel så vækker den tit stor begejstring og det er nemt at imponere sine gæster med desserten. Især er der lidt show-off over at stå med gasbrænderen fremme og karamellisere sukkeret ovenpå. Det gode ved denne dessert er at den kan laves dagen før den skal bruges, så det er super nemt lige at drysse sukkeret over og karamellisere det når den skal serveres.

    ikon piskeris Chestnut

    Creme Brulee

    2 personer
    Holdbarhed: 2 dage
    Fryseegnet: Nej
    Forb. tid 30 min
    Samlet tid 3 t

    Udstyr (reklamelink)

    • Gasbrænder
    • Crème brûlée forme eller ramekiner
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 2,5 dl piskefløde
    • 1 dl sødmælk
    • ½ vaniljestang
    • 75 g sukker
    • 4 æggeblommer
    • 1-2 tsk rørsukker til hver portion

    Sådan gør du
     

    • Skrab kornene ud af den halve vaniljestang. Få hjælp til hvordan du gør det lige her.
    • Bland de 75 g sukker, kornene fra vaniljestangen, fløde og mælk sammen i en gryde. Lad det koge op.
    • Så snart blandingen koger slukker du for varmen.
    • Lad blandingen køle lidt af. Den skal være på under 50 grader før du blander æggeblommerne i, ellers begynder de at blive til røræg - og det ønsker vi jo ikke :-)
    • Pisk æggeblommerne i blandingen. Sørg for at piske grundigt.
    • Fordel massen i små forme eller ramekiner.
    • Sæt de fyldte forme i et fad med vand. Vandet skal nå helt op over fyldet, men uden at der kommer vand ind i formen.
    • Sæt det i ovnen ved 150 grader i cirka 20-30 minutter. Det kommer lidt an på hvor hvor meget du har fyldt i dine forme og hvor store de er. Massen skal være stivnet med skal stadig være lidt blævret i det.
    • Lad dine crème brûléer køle lidt af, dæk dem med husholdningsfilm og stil dem på køl i mindst et par timer. Gerne til dagen efter. Det bliver de kun bedre af. Massen skal være helt stivnet før du kan bruge dem.
    • Lige inden de skal serveres drysser du med 1-2 tsk rørsukker på hver crème brûlé.
    • Med en gasbrænder brænder du stille og roligt sukkeret så det smelter og karameliserer.
    • Lad crème brûléen køle let af før du serverer dem.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Inspiration er fundet hos Kvalimad.dk, jeg har dog valgt kun at bruge æggeblommer.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 733 kcal | Kulhydrater: 47 g | Protein: 10 g | Fedt: 58 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 4 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    Æg, mælk, fløde, vanilje og sukker
    Opskrift på hjemmelavet Crème brûlée
    Æggeblommer i skål
    Opskrift på hjemmelavet Crème brûlée
    Opskrift på hjemmelavet Crème brûlée
    Opskrift på hjemmelavet Crème brûlée
    Opskrift på hjemmelavet Crème brûlée
    Opskrift på hjemmelavet Crème brûlée
    Opskrift på hjemmelavet Crème brûlée
    Opskrift på hjemmelavet Crème brûlée
    Opskrift på hjemmelavet Crème brûlée
    Opskrift på hjemmelavet Crème brûlée
    Opskrift på hjemmelavet Crème brûlée
    Opskrift på hjemmelavet Crème brûlée
    Følg mig på Instagram
    « Hjemmelavet mayonnaise
    Pesto med soltørrede tomater og mandler »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Line

      februar 21, 2015 at 1:02 pm

      Nøj hvor ser den bare lækker ud!!
      Creme brulee er bare så lækkert :-)

      Svar
      • Louise Dam

        februar 21, 2015 at 7:18 pm

        Tak Line, det er nemlig super lækkert! :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her