Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Søde sager

Creme Brulee

Udgivet: 20. feb 2015 · Opdateret: 11. apr 2025

Creme brulee

Crème brûlée eller creme brulee, som mange også kalder den, er en flødebaseret vanliljecreme som bages i vandbad i ovnen. Inden servering drysses desserten med sukker og den karamelliseres med en gasbrænder eller ved flambering.

Prøv også disse opskrifter:
Gateau Marcel chokoladekage | Brombærbomber i hvid chokoladeskal | Chokolademousse

Crème brûlée er faktisk en ret enkelt dessert, men alligevel så vækker den tit stor begejstring og det er nemt at imponere sine gæster med desserten. Især er der lidt show-off over at stå med gasbrænderen fremme og karamellisere sukkeret ovenpå. Det gode ved denne dessert er at den kan laves dagen før den skal bruges, så det er super nemt lige at drysse sukkeret over og karamellisere det når den skal serveres.

piskeris Grullo

Creme Brulee

5 fra 6 stemmer
Justér antalJustér antal: 2 personer
Holdbarhed: 2 dage
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 30 minutter min
Samlet tid 3 timer t

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Gasbrænder
  • (reklamelink)Crème brûlée forme eller ramekiner
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 2,5 dl piskefløde
  • 1 dl sødmælk
  • ½ (reklamelink)vaniljestang
  • 75 g sukker
  • 4 æggeblommer
  • 1-2 tsk (reklamelink)rørsukker, til hver portion

Sådan gør du
 

  • Skrab kornene ud af den halve vaniljestang. Få hjælp til hvordan du gør det lige her.
  • Bland de 75 g sukker, kornene fra vaniljestangen, fløde og mælk sammen i en gryde. Lad det koge op.
  • Så snart blandingen koger slukker du for varmen.
  • Lad blandingen køle lidt af. Den skal være på under 50 grader før du blander æggeblommerne i, ellers begynder de at blive til røræg - og det ønsker vi jo ikke :-)
  • Pisk æggeblommerne i blandingen. Sørg for at piske grundigt.
  • Fordel massen i små forme eller ramekiner.
  • Sæt de fyldte forme i et fad med vand. Vandet skal nå helt op over fyldet, men uden at der kommer vand ind i formen.
  • Sæt det i ovnen ved 150 grader i cirka 20-30 minutter. Det kommer lidt an på hvor hvor meget du har fyldt i dine forme og hvor store de er. Massen skal være stivnet med skal stadig være lidt blævret i det.
  • Lad dine crème brûléer køle lidt af, dæk dem med husholdningsfilm og stil dem på køl i mindst et par timer. Gerne til dagen efter. Det bliver de kun bedre af. Massen skal være helt stivnet før du kan bruge dem.
  • Lige inden de skal serveres drysser du med 1-2 tsk rørsukker på hver crème brûlé.
  • Med en gasbrænder brænder du stille og roligt sukkeret så det smelter og karameliserer.
  • Lad crème brûléen køle let af før du serverer dem.

Noter

Inspiration er fundet hos Kvalimad.dk, jeg har dog valgt kun at bruge æggeblommer.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 733 kcal | Kulhydrater: 47 g | Protein: 10 g | Fedt: 58 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Æg, mælk, fløde, vanilje og sukker
Opskrift på hjemmelavet Crème brûlée
Æggeblommer i skål
Opskrift på hjemmelavet Crème brûlée
Opskrift på hjemmelavet Crème brûlée
Opskrift på hjemmelavet Crème brûlée
Opskrift på hjemmelavet Crème brûlée
Opskrift på hjemmelavet Crème brûlée
Opskrift på hjemmelavet Crème brûlée
Opskrift på hjemmelavet Crème brûlée
Opskrift på hjemmelavet Crème brûlée
Opskrift på hjemmelavet Crème brûlée
Opskrift på hjemmelavet Crème brûlée
Opskrift på hjemmelavet Crème brûlée

Kommentarer

  1. Line skriver

    februar 21, 2015 at 1:02 pm

    Nøj hvor ser den bare lækker ud!!
    Creme brulee er bare så lækkert :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 21, 2015 at 7:18 pm

      Tak Line, det er nemlig super lækkert! :-)

      Svar
5 from 6 votes (6 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.