Græskarsalat med feta, pecannødder og honning/balsamico vinaigrette

Her kommer en lækker opskrift på græskarsalat med feta.

græskarsalat

Græskarsalat er super lækkert, og det er også en salat der mætter godt. Du kan bruge flere typer af græskar. Både butternut squash og hokkaido kan bages og bruges i denne græskarsalat med feta.

Prøv også disse opskrifter:
Kålsalat med kylling og peanuts | Hokkaido græskarsuppe | Butternut squash suppe

Salaten er nem at lave. Du skal blot skære dit græskar i tern, bage det i ovnen og efterfølgende lægge salat, græskar og nødder på et fad og hæld dressingen over. Det bliver næsten ikke nemmere med sådan en græskarsalat.

ikon piskeris Chestnut

Græskarsalat med feta, pecannødder og honning/balsamico vinaigrette

4 personer
Holdbarhed: 2 dage
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 25 min
Samlet tid 25 min

Ingredienser

Græskar/squash

  • 1 hokkaido græskar eller 1 butternut squash skrællet, og i 1,5 cm tern
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk honning/ahornsirup
  • 1 tsk groft salt
  • ¼ tsk peber

Dressing

  • 2 spsk olivenolie
  • 2 tsk honning/ahornsirup
  • 2 tsk balsamico
  • En knivspids salt

Salaten

  • 1 pakke blandet salat
  • 150 g smuldret feta
  • ½ dl grofthakkede pecannødder eller valnødder

Sådan gør du
 

  • Skær græskaret i tern og læg ternene på en bageplade med bagepapir, hæld honning/ahornsirup, olivenolie, salt og peber på over græskaret. Bages i 20 minutter eller indtil de er møre ved 200 grader.
  • Bland balsamico og olivenolie og rør indtil det er helt blandet sammen. Tilsæt ahornsirup og smag til med salt.
  • Læg salaten på et fad, top med græskarstykkerne, fetaen og nødder. Stænk vinaigretten over og server evt. resten til salaten.
  • Jeg serverede fetaen ved siden af, men kun fordi der var en der ikke spiste feta.

Dine egne noter

Noter

Opskriften er fundet her.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 356 kcal | Kulhydrater: 36 g | Protein: 9 g | Fedt: 22 g
Bedøm denne opskrift:
4 fra 1 stemme
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Græskar bliver brugt rigtig meget i det amerikanske køkken. De seneste par år er det dukket mere og mere op herhjemme også. Jeg bruger især hokkaido græskar og butternut squash i min madlavning. Det er super lækkert, og kan bruges til mange forskellige retter.

Hvis du kunne have lyst til at prøve andre retter med græskar, så finder du et udpluk af mine opskrifter her:

Hokkaido græskarsuppe

Buddha Bowl med butternut squash og peanutdressing

Butternut squash suppe

græskarsalat
Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften