• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Tilbehør til aftensmaden » Salater som tilbehør til aftensmad

    Græskarsalat med feta, pecannødder og honning/balsamico vinaigrette

    Udgivet: nov 17, 2012 · Opdateret: jan 31, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her kommer en lækker opskrift på græskarsalat med feta.

    græskarsalat

    Græskarsalat er super lækkert, og det er også en salat der mætter godt. Du kan bruge flere typer af græskar. Både butternut squash og hokkaido kan bages og bruges i denne græskarsalat med feta.

    Prøv også disse opskrifter:
    Kålsalat med kylling og peanuts | Hokkaido græskarsuppe | Butternut squash suppe

    Salaten er nem at lave. Du skal blot skære dit græskar i tern, bage det i ovnen og efterfølgende lægge salat, græskar og nødder på et fad og hæld dressingen over. Det bliver næsten ikke nemmere med sådan en græskarsalat.

    piskeris Chestnut

    Græskarsalat med feta, pecannødder og honning/balsamico vinaigrette

    4 personer
    Holdbarhed: 2 dage
    Fryseegnet: Nej
    Forb. tid 25 min
    Samlet tid 25 min

    Ingredienser

    Græskar/squash

    • 1 hokkaido græskar eller 1 butternut squash skrællet, og i 1,5 cm tern
    • 2 spsk olivenolie
    • 2 spsk honning/ahornsirup
    • 1 tsk groft salt
    • ¼ tsk peber

    Dressing

    • 2 spsk olivenolie
    • 2 tsk honning/ahornsirup
    • 2 tsk balsamico
    • En knivspids salt

    Salaten

    • 1 pakke blandet salat
    • 150 g smuldret feta
    • ½ dl grofthakkede pecannødder eller valnødder
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Skær græskaret i tern og læg ternene på en bageplade med bagepapir, hæld honning/ahornsirup, olivenolie, salt og peber på over græskaret. Bages i 20 minutter eller indtil de er møre ved 200 grader.
    • Bland balsamico og olivenolie og rør indtil det er helt blandet sammen. Tilsæt ahornsirup og smag til med salt.
    • Læg salaten på et fad, top med græskarstykkerne, fetaen og nødder. Stænk vinaigretten over og server evt. resten til salaten.
    • Jeg serverede fetaen ved siden af, men kun fordi der var en der ikke spiste feta.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Opskriften er fundet her.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person |
    Kalorier: 356 kcal | Kulhydrater: 36 g | Protein: 9 g | Fedt: 22 g
    Bedøm denne opskrift:
    4 fra 1 stemme
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Græskar bliver brugt rigtig meget i det amerikanske køkken. De seneste par år er det dukket mere og mere op herhjemme også. Jeg bruger især hokkaido græskar og butternut squash i min madlavning. Det er super lækkert, og kan bruges til mange forskellige retter.

    Hvis du kunne have lyst til at prøve andre retter med græskar, så finder du et udpluk af mine opskrifter her:

    Hokkaido græskarsuppe

    Buddha Bowl med butternut squash og peanutdressing

    Butternut squash suppe

    græskarsalat
    Følg mig på Instagram
    « Æblekage med crumble
    Skøn middag på Palais Jad Mahal i Marrakech »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Maria

      november 18, 2012 at 8:38 am

      Mmm lækker opskrift! Jeg elsker græskar, både hokkaido og butternut - mmm må snart lave noget med græskar igen- denne her måske (-;

      Svar
      • Louise Dam

        november 19, 2012 at 11:23 am

        Jeg synes i hvert fald at det var lækkert, og en ret frisk måde at bruge græskar på.

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Hjemmelavet jordbærguf

    Hjemmelavet guf

    Vandmelonsalat

    Vandmelonsalat med feta

    Gulerodskage med floedeosteglasur

    Gulerodskage med ostecreme

    Groen kartoffelsalat med avocadodressing

    Kartoffelsalat med avocadodressing

    Lemonade

    Lemonade

    Spidskaalssalat

    Spidskålssalat

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.
    • Hjemmelavet guf
    • Vandmelonsalat med feta
    • Gulerodskage med ostecreme
    • Kartoffelsalat med avocadodressing
    • Lemonade
    • Spidskålssalat
    Mig

    Jeg hedder Louise! Jeg er 33 år og bor i København sammen med min kæreste og datter. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de omkring 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    • Helstegt oksemørbrad
    • Bananpandekager
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler
    • Panang karry med kylling (Panang Gai)
    • Vietnamesiske forårsruller / rispapirruller

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her