Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Salater som tilbehør til aftensmad

Græskarsalat med feta, pecannødder og honning/balsamico vinaigrette

Udgivet: 17. nov 2012 · Opdateret: 31. jan 2022

Her kommer en lækker opskrift på græskarsalat med feta.

græskarsalat

Græskarsalat er super lækkert, og det er også en salat der mætter godt. Du kan bruge flere typer af græskar. Både butternut squash og hokkaido kan bages og bruges i denne græskarsalat med feta.

Prøv også disse opskrifter:
Kålsalat med kylling og peanuts | Hokkaido græskarsuppe | Butternut squash suppe

Salaten er nem at lave. Du skal blot skære dit græskar i tern, bage det i ovnen og efterfølgende lægge salat, græskar og nødder på et fad og hæld dressingen over. Det bliver næsten ikke nemmere med sådan en græskarsalat.

piskeris Grullo

Græskarsalat med feta, pecannødder og honning/balsamico vinaigrette

4 fra 1 stemme
Justér antalJustér antal: 4 personer
Holdbarhed: 2 dage
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 25 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

Græskar/squash

  • 1 hokkaido græskar eller 1 butternut squash, skrællet, og i 1,5 cm tern
  • 2 spsk (reklamelink)olivenolie
  • 2 spsk honning/ahornsirup
  • 1 tsk (reklamelink)groft salt
  • ¼ tsk peber

Dressing

  • 2 spsk (reklamelink)olivenolie
  • 2 tsk honning/ahornsirup
  • 2 tsk (reklamelink)balsamico
  • En knivspids salt

Salaten

  • 1 pakke blandet salat
  • 150 g smuldret feta
  • ½ dl grofthakkede pecannødder eller valnødder

Sådan gør du
 

  • Skær græskaret i tern og læg ternene på en bageplade med bagepapir, hæld honning/ahornsirup, olivenolie, salt og peber på over græskaret. Bages i 20 minutter eller indtil de er møre ved 200 grader.
  • Bland balsamico og olivenolie og rør indtil det er helt blandet sammen. Tilsæt ahornsirup og smag til med salt.
  • Læg salaten på et fad, top med græskarstykkerne, fetaen og nødder. Stænk vinaigretten over og server evt. resten til salaten.
  • Jeg serverede fetaen ved siden af, men kun fordi der var en der ikke spiste feta.

Noter

Opskriften er fundet her.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 356 kcal | Kulhydrater: 36 g | Protein: 9 g | Fedt: 22 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Græskar bliver brugt rigtig meget i det amerikanske køkken. De seneste par år er det dukket mere og mere op herhjemme også. Jeg bruger især hokkaido græskar og butternut squash i min madlavning. Det er super lækkert, og kan bruges til mange forskellige retter.

Hvis du kunne have lyst til at prøve andre retter med græskar, så finder du et udpluk af mine opskrifter her:

Hokkaido græskarsuppe

Buddha Bowl med butternut squash og peanutdressing

Butternut squash suppe

græskarsalat

Kommentarer

  1. Maria skriver

    november 18, 2012 at 8:38 am

    Mmm lækker opskrift! Jeg elsker græskar, både hokkaido og butternut - mmm må snart lave noget med græskar igen- denne her måske (-;

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 19, 2012 at 11:23 am

      Jeg synes i hvert fald at det var lækkert, og en ret frisk måde at bruge græskar på.

      Svar
4 fra 1 stemme (1 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.