• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Fisk

    Risotto med friske ærter og stegt torsk

    Udgivet: jul 18, 2014 · Opdateret: maj 5, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    bbdf b

    Risotto er en rigtig skøn ret, som vi desværre ikke får så tit. Men da jeg var et smut på Roskilde Festival om torsdagen nåede jeg lige at smage GRØDs bygotto med ærter og citronolie og den var altså ret lækker. Så da jeg kom hjem igen fik jeg lyst til at lave noget lignende. Derfor blev det til en risotto med friske ærter og så pressede jeg saften af en halv citron i for at gøre smagen ekstra frisk - det smagte så godt! Derudover syntes jeg der skulle lidt mere til end bare risotto, så jeg stegte et par torskefileter på panden, som vi spiste til. Det passede helt perfekt sammen. Lige nu kan du finde lækre friske danske ærter til næsten ingen penge - så gør dig selv den tjeneste at bruge disse i stedet for frosne ærter. Jeg lover det er meget bedre :-)

    bbdf b

    Risotto med friske ærter og stegt torsk

    5 fra 1 stemme
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    Forb. tid 1 t
    Samlet tid 1 t
    Udskriv

    Ingredienser

    • 1 stort løg
    • 200 g risotto ris
    • 2 dl hvidvin
    • 100 g friske ærter eller frosne
    • 200 g champignon
    • 7 dl vand
    • 2 kyllinge bouillon terninger
    • 4 ca. 450 g torskefileter
    • ½ citron
    • 1 spsk. smør
    • ca. 50 g parmesan
    • lidt salt og peber
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Lav en fond af 7 dl kogende vand og 2 bouillonterninger og pil ærterne ud af deres bælg. Rengør champignonerne og skær dem i skiver eller kvarte. Rist dem på en pande i lidt olie til de har fået lidt farve. Stil dem til side til senere.
    • Hak løgene fint og steg dem i en wok i lidt olie til de er klare.
    • Hæld også risene på panden og steg til de er klare.
    • Skru op på fuld varme og tilsæt hvidvinen. Lad alkoholen fordampe under omrøring.
    • Når hvidvinen er absorberet af risene skruer du lidt ned og tilsætter ¼ del af fonden, og rører i risene indimellem indtil de har absorberet fonden. Så tilsætter du den næste fjerdel af fonden og sådan fortsætter du til alt fonden er absorberet af risene.
    • 6.Tilsæt ærter og champignon og lad dem lige blive varmet med.
    • Tag wokken af varmen og bland nu den revne parmesan i retten og slut af med at røre smørret godt ind i retten. Smag til med salt og peber. Lad den stå og samle sig imens du steger torsken.
    • Drys lidt salt på torskefileterne og steg dem i et par minutter på panden, server dem ovenpå risottoen i en dyb tallerken.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Risotto med friske ærter og stegt torsk (1)Risotto med friske ærter og stegt torsk (2)Risotto med friske ærter og stegt torsk (3)Risotto med friske ærter og stegt torsk (4)Risotto med friske ærter og stegt torsk (5)Risotto med friske ærter og stegt torsk (12)Risotto med friske ærter og stegt torsk (8)Risotto med friske ærter og stegt torsk (9)Risotto med friske ærter og stegt torsk (11)Risotto med friske ærter og stegt torsk (10)

     

    Af Louise Dam

    //Indlægget kan indeholde affiliatelinks, hvis du klikker på linket gemmes der en lille cookie på din pc. Hvis du kommer igen inden for et vist antal dage, og køber noget på siden vil jeg modtage et lille beløb.//

    Risotto med friske ærter og stegt torsk

    « Hjemmelavet tomatsauce
    Sol over Gudhjem 2014 »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Marian

      juli 20, 2014 at 7:12 am

      Hold nu fast hvor ser det lækkert ud. Jeg elsker risotto, men det er primært en vinter- og efterårsspise hos mig. God idé med en sommervariant med torsk og ærter. Uhmn!

      Svar
      • Louise Dam

        juli 20, 2014 at 4:29 pm

        Det smagte også bare virkelig godt, du må helt sikkert prøve en sommervariant, det var slet ikke skidt :-)

        Svar
    2. Kim

      juli 18, 2014 at 10:23 am

      Flotte billeder

      Svar
      • Louise Dam

        juli 18, 2014 at 10:25 am

        Mange tak :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her