• Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Fisk

Risotto med svampe, friske ærter og stegt torsk

Louisex
Ændret: aug 4, 2022 · Udgivet: aug 4, 2022 af Louise Dam · 6 Kommentarer

Her får du min opskrift på risotto med svampe og friske ærter, der serveres med stegt torsk. Risotto med friske ærter og stegt torsk er en lille fortolkning af den klassiske risotto med svampe eller risotto med kylling.

Risotto med svampe, friske aerter og stegt torsk
Risotto med svampe, friske ærter, citron og stegt torsk

Det er en rigtig skøn ret, som vi desværre ikke får så tit. Men da jeg var et smut på Roskilde Festival for nogle år siden, nåede jeg lige at smage GRØDs bygotto med ærter og citronolie. Og den var altså ret lækker.

Så da jeg kom hjem igen, fik jeg lyst til at lave noget lignende. Derfor blev det til en omgang med friske ærter, og så pressede jeg saften af en halv citron i for at gøre smagen ekstra frisk - det smagte så godt!

Prøv også disse opskrifter:
Risotto med ærter og grønne asparges | Paella med kylling og rejer | Risotto med rester af andestegen

Derudover syntes jeg der skulle lidt mere til end bare selve risottoen, så jeg stegte et par torskefileter på panden, som vi spiste til. Det passede helt perfekt sammen. Om sommeren kan du finde lækre friske danske ærter til næsten ingen penge - så gør dig selv den tjeneste at bruge disse i stedet for frosne ærter når du kan. Jeg lover, det er så meget bedre!

piskeris Grullo

Risotto med friske ærter og stegt torsk

4.50 fra 4 stemmer
Justér antalJustér antal: 3 personer
Holdbarhed: 2 dage
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 1 stort løg
  • 200 g risotto ris
  • 2 dl hvidvin
  • 100 g friske ærter, eller frosne
  • 200 g champignon
  • 7 dl vand
  • 2 terninger (reklamelink)hønsebouillon
  • 450 g (reklamelink)torskefileter
  • ½ citron
  • 1 spsk smør
  • 50 g parmesan
  • lidt salt og peber

Sådan gør du
 

  • Lav en fond af 7 dl kogende vand og 2 bouillonterninger.
  • Pil ærterne ud af deres bælg.
  • Rengør champignonerne og skær dem i skiver eller kvarte. Rist dem på en pande i lidt olie til de har fået lidt farve. Stil dem til side til senere.
  • Hak løgene fint og steg dem i en wok i lidt olie til de er klare.
  • Hæld også risene på panden og steg til de er klare.
  • Skru op på fuld varme og tilsæt hvidvinen. Lad alkoholen fordampe under omrøring.
  • Når hvidvinen er absorberet af risene skruer du lidt ned og tilsætter ¼ del af fonden, og rører i risene indimellem indtil de har absorberet fonden. Så tilsætter du den næste fjerdel af fonden og sådan fortsætter du til alt fonden er absorberet af risene.
  • Tilsæt ærter og champignon og lad dem lige blive varmet med.
  • Tag wokken af varmen og bland nu den revne parmesan i retten og slut af med at røre smørret godt ind i retten. Smag til med salt og peber. Lad den stå og samle sig imens du steger torsken.
  • Drys lidt salt på torskefileterne og steg dem i et par minutter på panden, server dem ovenpå risottoen i en dyb tallerken.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 577 kcal | Kulhydrater: 67 g | Protein: 42 g | Fedt: 10 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Hvilken slags ris til risotto?

Jeg bruger altid risottoris, når jeg laver retten. De giver den helt rigtige cremede konsistens uden at koge helt ud. Man kan til nøds bruge grødris, som er noget billigere end rigtig risottoris, men heller ikke helt så godt da de jo er lavet til at koge ud.

Hvilken hvidvin skal man bruge i risotto?

Det kan være en lille videnskab ift., hvilken hvidvin man skal bruge. Men prøv at gå efter en med et højt syreindhold, da det passer godt til den fede parmesanost. Men ellers så fungerer de fleste hvidvine fint til formålet, så vælg en du også gerne vil drikke.

Kan man erstatte risottoris med grødris?

Ja, det kan du godt, hvis du ikke vil købe de lidt dyrere ris. Men det bliver helt klart bedst med risottoris.

Hvad betyder risotto?

På italiensk hedder 'Ris' 'Riso' og deraf navnet.

Hvor stammer risotto opskrift fra?

Det stammer fra Italien, men den er efterhånden spredt sig til mange lande, da retten er så god.

Risottoris
Svampe på pande

Risotto med svampe
citron og ærter
Risotto med friske aerter og stegt torsk
stegt torsk
Risotto med svampe, friske aerter og stegt torsk
Risotto med svampe, friske aerter og stegt torsk
Risotto med friske aerter og stegt torsk
Risotto med svampe, friske ærter og stegt torsk

Kommentarer

  1. Victoria skriver

    juli 31, 2022 at 10:05 pm

    Hvor mange personer er opskriften til? :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 11, 2022 at 2:51 pm

      Den passer til cirka 3 personer :-)

      Svar
  2. Marian skriver

    juli 20, 2014 at 7:12 am

    Hold nu fast hvor ser det lækkert ud. Jeg elsker risotto, men det er primært en vinter- og efterårsspise hos mig. God idé med en sommervariant med torsk og ærter. Uhmn!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 20, 2014 at 4:29 pm

      Det smagte også bare virkelig godt, du må helt sikkert prøve en sommervariant, det var slet ikke skidt :-)

      Svar
  3. Kim skriver

    juli 18, 2014 at 10:23 am

    Flotte billeder

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 18, 2014 at 10:25 am

      Mange tak :-)

      Svar
4.50 from 4 votes (4 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.