• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Fisk

    Risotto med svampe, friske ærter og stegt torsk

    Udgivet: aug 4, 2022 · Opdateret: aug 4, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her får du min opskrift på risotto med svampe og friske ærter, der serveres med stegt torsk. Risotto med friske ærter og stegt torsk er en lille fortolkning af den klassiske risotto med svampe eller risotto med kylling.

    Risotto med svampe, friske aerter og stegt torsk
    Risotto med svampe, friske ærter, citron og stegt torsk

    Det er en rigtig skøn ret, som vi desværre ikke får så tit. Men da jeg var et smut på Roskilde Festival for nogle år siden, nåede jeg lige at smage GRØDs bygotto med ærter og citronolie. Og den var altså ret lækker.

    Så da jeg kom hjem igen, fik jeg lyst til at lave noget lignende. Derfor blev det til en omgang med friske ærter, og så pressede jeg saften af en halv citron i for at gøre smagen ekstra frisk - det smagte så godt!

    Prøv også disse opskrifter:
    Risotto med ærter og grønne asparges | Paella med kylling og rejer | Risotto med rester af andestegen

    Derudover syntes jeg der skulle lidt mere til end bare selve risottoen, så jeg stegte et par torskefileter på panden, som vi spiste til. Det passede helt perfekt sammen. Om sommeren kan du finde lækre friske danske ærter til næsten ingen penge - så gør dig selv den tjeneste at bruge disse i stedet for frosne ærter når du kan. Jeg lover, det er så meget bedre!

    ikon piskeris Chestnut

    Risotto med friske ærter og stegt torsk

    3 personer
    Holdbarhed: 2 dage
    Fryseegnet: Nej
    Forb. tid 1 t
    Samlet tid 1 t
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 1 stort løg
    • 200 g risotto ris
    • 2 dl hvidvin
    • 100 g friske ærter eller frosne
    • 200 g champignon
    • 7 dl vand
    • 2 terninger hønsebouillon
    • 450 g torskefileter
    • ½ citron
    • 1 spsk smør
    • 50 g parmesan
    • lidt salt og peber

    Sådan gør du
     

    • Lav en fond af 7 dl kogende vand og 2 bouillonterninger.
    • Pil ærterne ud af deres bælg.
    • Rengør champignonerne og skær dem i skiver eller kvarte. Rist dem på en pande i lidt olie til de har fået lidt farve. Stil dem til side til senere.
    • Hak løgene fint og steg dem i en wok i lidt olie til de er klare.
    • Hæld også risene på panden og steg til de er klare.
    • Skru op på fuld varme og tilsæt hvidvinen. Lad alkoholen fordampe under omrøring.
    • Når hvidvinen er absorberet af risene skruer du lidt ned og tilsætter ¼ del af fonden, og rører i risene indimellem indtil de har absorberet fonden. Så tilsætter du den næste fjerdel af fonden og sådan fortsætter du til alt fonden er absorberet af risene.
    • Tilsæt ærter og champignon og lad dem lige blive varmet med.
    • Tag wokken af varmen og bland nu den revne parmesan i retten og slut af med at røre smørret godt ind i retten. Smag til med salt og peber. Lad den stå og samle sig imens du steger torsken.
    • Drys lidt salt på torskefileterne og steg dem i et par minutter på panden, server dem ovenpå risottoen i en dyb tallerken.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 577 kcal | Kulhydrater: 67 g | Protein: 42 g | Fedt: 10 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 3 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Hvilken slags ris til risotto?

    Jeg bruger altid risottoris, når jeg laver retten. De giver den helt rigtige cremede konsistens uden at koge helt ud. Man kan til nøds bruge grødris, som er noget billigere end rigtig risottoris, men heller ikke helt så godt da de jo er lavet til at koge ud.

    Hvilken hvidvin skal man bruge i risotto?

    Det kan være en lille videnskab ift., hvilken hvidvin man skal bruge. Men prøv at gå efter en med et højt syreindhold, da det passer godt til den fede parmesanost. Men ellers så fungerer de fleste hvidvine fint til formålet, så vælg en du også gerne vil drikke.

    Kan man erstatte risottoris med grødris?

    Ja, det kan du godt, hvis du ikke vil købe de lidt dyrere ris. Men det bliver helt klart bedst med risottoris.

    Hvad betyder risotto?

    På italiensk hedder 'Ris' 'Riso' og deraf navnet.

    Hvor stammer risotto opskrift fra?

    Det stammer fra Italien, men den er efterhånden spredt sig til mange lande, da retten er så god.

    Risottoris
    Svampe på pande

    Risotto med svampe
    citron og ærter
    Risotto med friske aerter og stegt torsk
    stegt torsk
    Risotto med svampe, friske aerter og stegt torsk
    Risotto med svampe, friske aerter og stegt torsk
    Risotto med friske aerter og stegt torsk
    Risotto med svampe, friske ærter og stegt torsk
    « Squashkage med ostecreme
    Crispy kyllingeburger »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Victoria

      juli 31, 2022 at 10:05 pm

      Hvor mange personer er opskriften til? :)

      Svar
      • Louise Dam

        august 11, 2022 at 2:51 pm

        Den passer til cirka 3 personer :-)

        Svar
    2. Marian

      juli 20, 2014 at 7:12 am

      Hold nu fast hvor ser det lækkert ud. Jeg elsker risotto, men det er primært en vinter- og efterårsspise hos mig. God idé med en sommervariant med torsk og ærter. Uhmn!

      Svar
      • Louise Dam

        juli 20, 2014 at 4:29 pm

        Det smagte også bare virkelig godt, du må helt sikkert prøve en sommervariant, det var slet ikke skidt :-)

        Svar
    3. Kim

      juli 18, 2014 at 10:23 am

      Flotte billeder

      Svar
      • Louise Dam

        juli 18, 2014 at 10:25 am

        Mange tak :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Hårdkogte æg
    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her