
Risotto er en rigtig skøn ret, som vi desværre ikke får så tit. Men da jeg var et smut på Roskilde Festival om torsdagen nåede jeg lige at smage GRØDs bygotto med ærter og citronolie og den var altså ret lækker. Så da jeg kom hjem igen fik jeg lyst til at lave noget lignende. Derfor blev det til en risotto med friske ærter og så pressede jeg saften af en halv citron i for at gøre smagen ekstra frisk - det smagte så godt! Derudover syntes jeg der skulle lidt mere til end bare risotto, så jeg stegte et par torskefileter på panden, som vi spiste til. Det passede helt perfekt sammen. Lige nu kan du finde lækre friske danske ærter til næsten ingen penge - så gør dig selv den tjeneste at bruge disse i stedet for frosne ærter. Jeg lover det er meget bedre :-)
Risotto med friske ærter og stegt torsk
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplanIngredienser
- 1 stort løg
- 200 g risotto ris
- 2 dl hvidvin
- 100 g friske ærter eller frosne
- 200 g champignon
- 7 dl vand
- 2 kyllinge bouillon terninger
- 4 ca. 450 g torskefileter
- ½ citron
- 1 spsk. smør
- ca. 50 g parmesan
- lidt salt og peber
Sådan gør du
- Lav en fond af 7 dl kogende vand og 2 bouillonterninger og pil ærterne ud af deres bælg. Rengør champignonerne og skær dem i skiver eller kvarte. Rist dem på en pande i lidt olie til de har fået lidt farve. Stil dem til side til senere.
- Hak løgene fint og steg dem i en wok i lidt olie til de er klare.
- Hæld også risene på panden og steg til de er klare.
- Skru op på fuld varme og tilsæt hvidvinen. Lad alkoholen fordampe under omrøring.
- Når hvidvinen er absorberet af risene skruer du lidt ned og tilsætter ¼ del af fonden, og rører i risene indimellem indtil de har absorberet fonden. Så tilsætter du den næste fjerdel af fonden og sådan fortsætter du til alt fonden er absorberet af risene.
- 6.Tilsæt ærter og champignon og lad dem lige blive varmet med.
- Tag wokken af varmen og bland nu den revne parmesan i retten og slut af med at røre smørret godt ind i retten. Smag til med salt og peber. Lad den stå og samle sig imens du steger torsken.
- Drys lidt salt på torskefileterne og steg dem i et par minutter på panden, server dem ovenpå risottoen i en dyb tallerken.
Dine egne noter
Af Louise Dam
//Indlægget kan indeholde affiliatelinks, hvis du klikker på linket gemmes der en lille cookie på din pc. Hvis du kommer igen inden for et vist antal dage, og køber noget på siden vil jeg modtage et lille beløb.//
Marian
Hold nu fast hvor ser det lækkert ud. Jeg elsker risotto, men det er primært en vinter- og efterårsspise hos mig. God idé med en sommervariant med torsk og ærter. Uhmn!
Louise Dam
Det smagte også bare virkelig godt, du må helt sikkert prøve en sommervariant, det var slet ikke skidt :-)
Kim
Flotte billeder
Louise Dam
Mange tak :-)