• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Pæretærte med marcipan

    Udgivet: mar 14, 2019 · Opdateret: dec 9, 2019 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Pæretærte med marcipan

    Vi havde lidt pærer liggende i frugtkurven der trængte til at blive spist. Jeg prøver virkelig på ikke at smide for meget mad ud - og så måtte jeg jo finde på noget med de stakkels pærer der lå og kiggede på mig :o) Det var forresten også sådan jeg kom til at lave Pære Belle Helene for noget tid siden. Det jeg først kom til at tænke på denne gang var en lækker pæretærte. Jeg havde noget marcipan i fryseren og tænkte hurtigt at den skulle bruges til sådan en lækker frugttærte med pære.

    Denne tærte smager virkelig godt! Især marcipanmassen giver bare en virkelig skøn smag og konsistens til pæretærten. Tærten består af en mørdejsbund, en marcipanmasse og halve pærer. Så har jeg også lige pyntet med lidt af mørdejen på toppen af min pæretærte. Man kan servere tærten med både creme fraiche, flødeskum eller en god vaniljeis. Alle tre ting passer rigtig godt til, og det er nok mere en smagssag hvad man er mest til. Faktisk er det også ret lækkert at blande flødeskum og creme fraiche sammen. Så hvis du ikke har prøvet det, så kunne det også være en mulighed.

    Pæretærte med marcipan

    Pæretærte med marcipan

    4.18 fra 46 stemmer
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    Holdbarhed: 3 dage
    Fryseegnet: Ja
    6 personer
    Forb. tid 30 min
    Tilb. tid 30 min
    Samlet tid 1 t
    Udskriv

    Ingredienser

    Mørdej

    • 250 g hvedemel
    • 50 g flormelis
    • 125 g smør
    • ½ tsk salt
    • 1 æg

    Marcipanmasse

    • 100 g marcipan
    • 100 g sukker
    • 100 g smør
    • 2 æg
    • 30 g hvedemel
    • 30 g mandler hakkede

    Derudover

    • 4 pærer

    Serveres med

    • Cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    Mørdej

    • Bland mel og flormelis sammen i en skål.
    • Skær smørret i mindre tern og smuldr det i melet.
    • Tilsæt salt.
    • Saml mørdejen med ægget. Ælt med fingrene indtil dejen er ensartet.
    • Form dejen lidt flad og pak den ind i husholdningsfilm. Læg den i køleskabet i cirka 30 minutter.

    Marcipanmasse

    • Imens mørdejen er på køl laver du marcipanmassen.
    • Bland marcipan, sukker og smør sammen i en skål.
    • Tilsæt æg og pisk sammen med en elpisker.
    • Tilsæt hvedemel og hakkede mandler. Bland det rundt i marcipanmassen.

    Samling af tærten

    • Tag mørdejen ud af køleskabet og rul den ud med en kagerulle.
    • Læg dejen i en tærteform på cirka 24 cm i diameter. Det gøres nemmest ved at rulle dejen let (evt. omkring kagerullen) og så løfte den op i formen for så at rulle den ud igen.
    • Tryk dejen ned i formen og brug kagerullen til at 'skære' kanterne af i toppen af formen. Gem den overskydende dej på køl til senere.
    • Prik lidt huller i bunden i dejen med en gaffel, så bunden ikke buler op under bagningen. Hvis du også vil undgå at siderne 'falder ned' under forbagningen kan du prøve dette trick: Form alufolie til en lang pølse, og sæt den fast langs kanten på tærten.
    • Sæt tærtebunden i ovnen ved 200 grader i 15 minutter.
    • Imens skræller du pærerne og skærer dem i halve.
    • Tag tærtebunden ud af ovnen.
    • Hæld marcipanmassen over bunden.
    • Læg de halve pærer ned i marcipanmassen.
    • Tag den overskydende mørdej frem og rul den ud med en kagerulle.
    • Skær mørdejen i strimler - evt. med en klejnespore (reklamelink).
    • Læg strimler af mørdej i et 'net' ovenpå tærten.
    • Bag din pæretærte i ovnen ved 200 grader i cirka 30 minutter.
    • Lad tærten køle af, drys med flormelis og servér den enten med creme fraiche, flødeskum eller en kugle vaniljeis.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Mørdejen er efter let ændret opskrift af Annemette Voss.
    Tærten opbevares på køl og kan holde sig lækker i flere dage.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1
    stykke (ved deling i 6)
    | Kalorier: 743 kcal | Kulhydrater: 88 g | Protein: 11 g | Fedt: 40 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    mørdej
    mørdej

    mørdej
    mørdej

    Pæretærte med marcipan
    Pæretærte med marcipan

    Pæretærte med marcipan
    Pæretærte med marcipan

    nødder
    Pæretærte med marcipan

    Pæretærte med marcipan
    Pærer

    mørdej
    mørdej

    mørdej
    mørdej

    mørdej
    mørdej

    Pæretærte med marcipan
    Pæretærte med marcipan

    Pæretærte med marcipan
    Pæretærte med marcipan

    Pæretærte med marcipan

    Pæretærte med marcipan

    Pæretærte med marcipan

    « Rejseguide til Mauritius
    Rødbedehummus »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Lotte

      august 01, 2021 at 6:30 pm

      Kan tærten fryses?

      Svar
      • Louise Dam

        august 04, 2021 at 12:08 am

        Hej Lotte
        Jeg har ikke selv haft frosset tærten ned endnu. Men umiddelbart burde du kunne fryse den ned inden du bager den. Tø den op og bag den efter opskriften.
        Hilsen Louise

        Svar
    2. Carina

      april 27, 2021 at 5:52 pm

      Vildt lækker tærte, et stort hit hjemme hos os :) vil den også kunne laves med rabarber?

      Svar
      • Louise Dam

        maj 07, 2021 at 10:55 pm

        Dejligt I synes om tærten! :-) Tror bestemt godt den kan laves med rabarber eller anden frugt.

        Svar
        • Lars

          oktober 15, 2021 at 2:50 pm

          5 stars
          En konge opskrift .... Er pærne hårde kan man koge dem i en sukkerlage 100g sukker til 1 litter vand. Når pærene er kogt møre kan man lade væsken koge videre til en koncentreret pærer sirup som også er et hit at komme ovenpå inden flormelis og cremefraiche ved siden af 😀

          Svar
          • Louise Dam

            oktober 19, 2021 at 2:39 pm

            Hvor lyder det bare godt! Tak for tippet med at koge de hårde pærer først - smart tænkt! Og en pæresirup lyder for lækkert!

            Svar
    3. Jesper Riedel Voetmann

      november 01, 2020 at 11:06 am

      Dejlig tærte. Rev en anelse kanelbark i marcipanmassen.

      Svar
      • Louise Dam

        november 10, 2020 at 10:13 am

        Det lyder altså også virkelig lækkert!

        Svar
    4. Pia Merete

      oktober 21, 2020 at 3:49 pm

      Tak for opskriften ... Har tidligere lavet pæretærte ... og det er bare lækkert.. så jeg manglede lige en opskrift igen ... ikke så tit jeg bager, men denne tror jeg, jeg vil lave i weekenden.

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 22, 2020 at 11:33 am

        Det må du endelig gære. Den er super lækker!

        Svar
        • Lars

          februar 27, 2021 at 12:22 pm

          Hej Louise
          Fantastisk pæretærte - ville gerne gemme opskriften sammen med alle vores andre. En mulighed for at printe ville være skønt 😉
          Og så er der reklamer der dækker over noget af opskriften.
          Venlig hilsen
          Lars

          Svar
          • Louise Dam

            marts 06, 2021 at 10:05 pm

            Hej Lars
            Dejligt at høre! Lige under billedet nede i opskriften, der finder du en printfunktion :-)
            Åh, jeg har godt hørt fra andre, at der er nogle reklamer der driller. Jeg har sat min udbyder på sagen med at få rettet op på det.
            Hilsen Louise

            Svar
    5. Mukta

      september 12, 2020 at 8:42 pm

      Fine anvendelige billeder 😍

      Svar
      • Louise Dam

        september 17, 2020 at 1:10 pm

        Mange tak - håber du blev fristet :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Rabarbersaft

    Rabarbersaft

    Rabarberkompot

    Rabarberkompot

    Mango Lassi

    Mango lassi

    Chicken Tikka Masala

    Chicken tikka masala

    Varme hveder hvedeknopper

    Varme hveder

    Bananboller med chokolade

    Bananboller med chokolade

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her