Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Søde sager

Pæretærte med marcipan

Udgivet: 14. mar 2019 · Opdateret: 14. dec 2023

Her kan du finde min bedste opskrift på pæretærte, hvor der er en sprød mørdej. Det er en helt klassisk pæretærte med marcipan, som smager ekstra godt, når den er lun. Pærer smager skønt i bagværk og marcipan og pærer smager skønt sammen!

Pæretærte med marcipan

Nem opskrift på pæretærte

Vi havde lidt pærer liggende i frugtkurven der trængte til at blive spist. Jeg prøver virkelig på ikke at smide for meget mad ud - og så måtte jeg jo finde på noget med de stakkels pærer der lå og kiggede på mig. Så det blev denne her nemme pæretærte.

Det var forresten også sådan jeg kom til at lave Pære Belle Helene for noget tid siden. Det jeg først kom til at tænke på denne gang var en lækker pæretærte. Jeg havde noget marcipan i fryseren og tænkte hurtigt at den skulle bruges til sådan en lækker frugttærte med pære.

Prøv også disse opskrifter:
Æblekage med crumble | Gammeldags æblekage med makroner | Æblekage med kanel

Den bedste pæretærte med mørdej

Denne tærte smager virkelig godt! Især marcipanmassen giver bare en virkelig skøn smag og konsistens til pæretærten. Opskriften på denne pæretærte består af en mørdejsbund, en marcipanmasse og halve pærer. Så har jeg også lige pyntet med lidt af mørdejen på toppen af min pæretærte. Man kan servere tærten med både creme fraiche, flødeskum eller en god vaniljeis.

Alle tre ting passer rigtig godt til, og det er nok mere en smagssag hvad man er mest til. Faktisk er det også ret lækkert at blande flødeskum og creme fraiche sammen. Så hvis du ikke har prøvet det, så kunne det også være en mulighed.

piskeris Grullo

Pæretærte med marcipan

4.25 fra 54 stemmer
Justér antalJustér antal: 6 personer
Holdbarhed: 3 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Tærtefad 24 cm
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

Mørdej

  • 250 g (reklamelink)hvedemel
  • 50 g flormelis
  • 125 g smør
  • ½ tsk salt
  • 1 æg

Marcipanmasse

  • 100 g (reklamelink)marcipan
  • 100 g sukker
  • 100 g smør
  • 2 æg
  • 30 g (reklamelink)hvedemel
  • 30 g (reklamelink)mandler, hakkede

Derudover

  • 4 pærer

Serveres med

  • Cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis

Sådan gør du
 

Mørdej

  • Bland mel og flormelis sammen i en skål.
  • Skær smørret i mindre tern og smuldr det i melet.
  • Tilsæt salt.
  • Saml mørdejen med ægget. Ælt med fingrene indtil dejen er ensartet.
  • Form dejen lidt flad og pak den ind i husholdningsfilm. Læg den i køleskabet i cirka 30 minutter.

Marcipanmasse

  • Imens mørdejen er på køl laver du marcipanmassen.
  • Bland marcipan, sukker og smør sammen i en skål.
  • Tilsæt æg og pisk sammen med en elpisker.
  • Tilsæt hvedemel og hakkede mandler. Bland det rundt i marcipanmassen.

Samling af tærten

  • Tag mørdejen ud af køleskabet og rul den ud med en kagerulle.
  • Læg dejen i en tærteform på cirka 24 cm i diameter. Det gøres nemmest ved at rulle dejen let (evt. omkring kagerullen) og så løfte den op i formen for så at rulle den ud igen.
  • Tryk dejen ned i formen og brug kagerullen til at 'skære' kanterne af i toppen af formen. Gem den overskydende dej på køl til senere.
  • Prik lidt huller i bunden i dejen med en gaffel, så bunden ikke buler op under bagningen. Hvis du også vil undgå at siderne 'falder ned' under forbagningen kan du prøve dette trick: Form alufolie til en lang pølse, og sæt den fast langs kanten på tærten.
  • Sæt tærtebunden i ovnen ved 200 grader i 15 minutter.
  • Imens skræller du pærerne og skærer dem i halve.
  • Tag tærtebunden ud af ovnen.
  • Hæld marcipanmassen over bunden.
  • Læg de halve pærer ned i marcipanmassen.
  • Tag den overskydende mørdej frem og rul den ud med en kagerulle.
  • Skær mørdejen i strimler - evt. med en klejnespore (reklamelink).
  • Læg strimler af mørdej i et 'net' ovenpå tærten.
  • Bag din pæretærte i ovnen ved 200 grader i cirka 30 minutter.
  • Lad tærten køle af, drys med flormelis og servér den enten med creme fraiche, flødeskum eller en kugle vaniljeis.

Noter

Mørdejen er efter let ændret opskrift af Annemette Voss.
Tærten opbevares på køl og kan holde sig lækker i flere dage.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stykke (ved deling i 6) | Kalorier: 743 kcal | Kulhydrater: 88 g | Protein: 11 g | Fedt: 40 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tips til pæretærte med marcipan

  • En pæretærte smager virkelig lækker, når den stadig er lidt lun og frisk ud af ovnen.
  • Du kan med fordel servere en klat creme fraiche, is eller flødeskum. Det smager skønt sammen med den lune tærte.
  • Længere nede kan du se billede for billede, hvordan jeg har lavet den bedste pæretærte.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Kan jeg lave mørdej før tid?

Mørdej kan sagtens laves i god tid før den skal bruges. Mørdej skal ligge på køl i mindst 30 minutter, men du kan godt lade den ligge i flere timer eller dage faktisk. Hvis mørdejen ligger i længere tid på køl, så skal den lige have lidt tid på køkkenbordet inden den bliver rullet ud.

Kan man fryse mørdej ned?

Du kan sagtens fryse din mørdej ned, hvis du gerne vil lave den før tid, eller ikke får den brugt.

Hvilke pærer skal jeg bruge?

Det er bedst at bruge nogle pærer, der er godt modne. De er med til at give en ekstra god smag og sødme.

mørdej
mørdej
mørdej
mørdej
Pæretærte med marcipan
Pæretærte med marcipan
Pæretærte med marcipan
Pæretærte med marcipan
nødder
Pæretærte med marcipan
Pæretærte med marcipan
Pærer
mørdej
mørdej
mørdej
mørdej
mørdej
mørdej
Pæretærte med marcipan
Pæretærte med marcipan
Pæretærte med marcipan
Pæretærte med marcipan
Pæretærte med marcipan
Pæretærte med marcipan
Pæretærte med marcipan

Kommentarer

  1. Lotte skriver

    august 01, 2021 at 6:30 pm

    Kan tærten fryses?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 04, 2021 at 12:08 am

      Hej Lotte
      Jeg har ikke selv haft frosset tærten ned endnu. Men umiddelbart burde du kunne fryse den ned inden du bager den. Tø den op og bag den efter opskriften.
      Hilsen Louise

      Svar
  2. Carina skriver

    april 27, 2021 at 5:52 pm

    Vildt lækker tærte, et stort hit hjemme hos os :) vil den også kunne laves med rabarber?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 07, 2021 at 10:55 pm

      Dejligt I synes om tærten! :-) Tror bestemt godt den kan laves med rabarber eller anden frugt.

      Svar
      • Lars skriver

        oktober 15, 2021 at 2:50 pm

        5 stars
        En konge opskrift .... Er pærne hårde kan man koge dem i en sukkerlage 100g sukker til 1 litter vand. Når pærene er kogt møre kan man lade væsken koge videre til en koncentreret pærer sirup som også er et hit at komme ovenpå inden flormelis og cremefraiche ved siden af 😀

        Svar
        • Louise Dam skriver

          oktober 19, 2021 at 2:39 pm

          Hvor lyder det bare godt! Tak for tippet med at koge de hårde pærer først - smart tænkt! Og en pæresirup lyder for lækkert!

          Svar
  3. Jesper Riedel Voetmann skriver

    november 01, 2020 at 11:06 am

    Dejlig tærte. Rev en anelse kanelbark i marcipanmassen.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 10, 2020 at 10:13 am

      Det lyder altså også virkelig lækkert!

      Svar
  4. Pia Merete skriver

    oktober 21, 2020 at 3:49 pm

    Tak for opskriften ... Har tidligere lavet pæretærte ... og det er bare lækkert.. så jeg manglede lige en opskrift igen ... ikke så tit jeg bager, men denne tror jeg, jeg vil lave i weekenden.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 22, 2020 at 11:33 am

      Det må du endelig gære. Den er super lækker!

      Svar
      • Lars skriver

        februar 27, 2021 at 12:22 pm

        Hej Louise
        Fantastisk pæretærte - ville gerne gemme opskriften sammen med alle vores andre. En mulighed for at printe ville være skønt 😉
        Og så er der reklamer der dækker over noget af opskriften.
        Venlig hilsen
        Lars

        Svar
        • Louise Dam skriver

          marts 06, 2021 at 10:05 pm

          Hej Lars
          Dejligt at høre! Lige under billedet nede i opskriften, der finder du en printfunktion :-)
          Åh, jeg har godt hørt fra andre, at der er nogle reklamer der driller. Jeg har sat min udbyder på sagen med at få rettet op på det.
          Hilsen Louise

          Svar
  5. Mukta skriver

    september 12, 2020 at 8:42 pm

    Fine anvendelige billeder 😍

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 17, 2020 at 1:10 pm

      Mange tak - håber du blev fristet :-)

      Svar
4.25 from 54 votes (53 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.