• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Årstidens opskrifter » Efterår

    Æblekage med kanel - nem og hurtig!

    Udgivet: sep 20, 2014 · Opdateret: maj 15, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    fcd b

    I efteråret er det nemt at få fat i æbler. De fleste haver, skove og stier bugner med de smukke røde frugter. Hvis du står med nogle æbler du ikke lige ved hvad du skal bruge til, så kunne du jo bruge nogle af dem i denne lækre æblekage. Hvis du stadig har nogle æbler tilbage så vil jeg anbefale at du kigger på nogle af mine andre opskrifter med æbler.

    ikon piskeris Chestnut

    Æblekage med kanel - nem og hurtig!

    10 personer
    Forb. tid 1 t 30 min
    Samlet tid 1 t 30 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 4 æg
    • 400 g sukker
    • 200 g smør
    • 400 g hvedemel
    • 2 tsk bagepulver
    • 1 spsk vaniljepulver
    • 3 æbler

    Topping

    • 1 spsk kanel
    • 1 spsk sukker
    • 3 æbler

    Sådan gør du
     

    • Pisk æg og sukker hvidt og skummende med en elpisker.
    • Smelt smørret og rør det i æggemassen.
    • Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen. Bland det i dejen og rør til dejen er jævn og glat.
    • Skræl 3 æbler og skær dem i små tern. Vend æblestykkerne i dejen med en ske.
    • Smør en springform med en diameter på 25 cm med smør eller beklæd den med bagepapir. Hæld dejen i formen.
    • Skræl igen 3 æbler og skær dem i tynde skiver. Fordel dem i et tæt mønster oven på dejen.
    • Bland kanel og sukker sammen og drys det over kagen i et jævnt lag.
    • Bag kagen i ovnen ved 180 grader i cirka 1 time - tjek med en strikkepind eller lignende, at den er gennembagt.
    • Servér gerne kagen mens den er lun og server med vaniljeis eller creme fraiche.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Opskriften er fundet her, og så jeg rettet en smule til i den.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 537 kcal | Kulhydrater: 89 g | Protein: 7 g | Fedt: 18 g
    Bedøm denne opskrift:
    ingen anmeldelser endnu
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Æblekage
    Æblekage
    Æblekage
    Æblekage
    Æblekage
    Æblekage

     

    Skrevet af: Louise DamÆbler, Kanel, MandlerKategori: Efterår, Kager, Skærekager, Søde sager

    Følg mig på Instagram
    « Lækker og cremet hummus
    Hjemmelavet Cordon Bleu »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Cathrine

      november 06, 2019 at 1:09 pm

      Læææækker æblekage den fik 45min i en 180grader varm ovn i en 27cm springform den er helt perfekt👌🏻👌🏻

      Svar
      • Louise Dam

        december 04, 2019 at 12:05 am

        Skønt at høre! 😊

        Svar
    2. Majbrit

      maj 21, 2019 at 10:57 am

      Jeg bagte den sidste tirsdag, dobbelt portion og gav den 1,5 time ved 180 g.

      Kæft en god kage. Det er ikke sidste gang jeg bager den

      Mums guf guf

      Svar
      • Louise Dam

        juni 03, 2019 at 9:37 am

        Hvor er det bare dejligt at høre! :o)

        Svar
    3. Katrine

      januar 06, 2019 at 3:41 pm

      Jeg har lige nu bagt den 20 minutter længere end angivet og den er fortsat flydende. Min ovn er næsten ny og har ikke haft problemer med bagetider før. Jeg tror desværre lidt de andre damer har ret i at der må være en fejl i opskriften. Jeg glæder mig til den engang bliver færdig, for den dufter skønt og ser lækker ud 😊

      Svar
      • Louise Dam

        januar 06, 2019 at 8:01 pm

        Hej Katrine, ja det kunne godt tyde på at jeg har taget fejl med tiden. Jeg har rettet tiden til cirka 1 time. Hvor lang tid gav du den?

        Svar
    4. Dorte

      oktober 09, 2016 at 10:04 pm

      Jeg lavede den idag præcis efter opskriften, gav den xtra 10 min., dvs 45. min på 180 almindelig ovn, som angivet. Den var stort set flydende, da jeg tog den ud! Jeg endte med at sætte den tilbage i ovnen på 200 i 45 min, og så begyndte den endelig at ligne en æblekage, der var bagt igennem. Det kan simpelthen ikke lade sig høre at bage sådan en kæmpekage i 35 min på 180 grader. Jeg tror ikke på, at din ovn er mere præcis, det må være en fejl i opskriften.

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 16, 2016 at 10:54 am

        Hej Dorte
        Var din springform lige så stor som min? Jeg er ret sikker på at det var det antal minutter jeg gav den i min ovn - men nu er det ved at være noget tid siden jeg har bagt den.

        Svar
    5. Ellen Bomholt

      oktober 17, 2015 at 2:25 pm

      Lækker æblekage. Jeg har bagt den et par gange nu og bager den 60-70 min ved 180 grader varmluft.

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 17, 2015 at 11:04 pm

        Det var rigtig dejligt at høre. Ja, der kan være en del forskel på de forskellige ovne. Godt du har fundet en tid der passer i netop din ovn.

        Svar
    6. jytte

      oktober 11, 2015 at 3:00 pm

      Den opgivede bagetid er for kort!

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 13, 2015 at 5:28 pm

        Hej Jytte
        Der kan være stor forskel på ovne. Bagetiden passer på min ovn, men din ovn kan godt varme mindre præcist end min.
        Hilsen Louise

        Svar
    7. Line

      september 20, 2014 at 11:39 pm

      Øjjj det ser godt ud!
      En rigtig efterårskage! Jeg leder efter den perfekte æbletærte til mit kommende tema projekt!
      Hvordan er konsistensen?

      //Line

      Svar
      • Louise Dam

        september 22, 2014 at 9:35 am

        Ja, den passer lige til årstiden :-)
        Det her er mere end sandkage med æbler end det er en æbletærte. Hvis du skal have en rigtig god æbletærte vil jeg anbefale en disse: æbletærte med smuldredej, æbletærte med marcipan, æbletærte med kanel og mandler, eller æbletærte med karamelbund.

        Håber du finder noget der kan bruges :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her