Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Skærekager

Æblekage med kanel

Udgivet: 20. sep 2014 · Opdateret: 16. nov 2024

Æblekage med kanel

I efteråret er det nemt at få fat i æbler. De fleste haver, skove og stier bugner med de smukke røde frugter. Hvis du står med nogle æbler du ikke lige ved hvad du skal bruge til, så kunne du jo lave en lækker og svampet bagt æblekage med kanel.

piskeris Grullo

Æblekage med kanel - nem og hurtig!

4 fra 1 stemme
Justér antalJustér antal: 10 personer
Holdbarhed: 2 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 30 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • Springform 28 cm OBS: hvis du ændrer i mængderne på kagen skal du også ændre størrelse på formen.
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 4 æg
  • 400 g sukker
  • 200 g smør
  • 400 g (reklamelink)hvedemel
  • 2 tsk (reklamelink)bagepulver
  • 1 spsk (reklamelink)vaniljepulver
  • 3 æbler

Topping

  • 1 spsk (reklamelink)kanel
  • 1 spsk sukker
  • 3 æbler

Sådan gør du
 

  • Pisk æg og sukker hvidt og skummende med en elpisker.
  • Smelt smørret og rør det i æggemassen.
  • Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen i en seperat skål. Bland det i dejen og rør til dejen er jævn og glat.
  • Skræl 3 æbler og skær dem i små tern. Vend æblestykkerne i dejen med en ske.
  • Smør en springform med en diameter på 28 cm med smør eller beklæd den med bagepapir. Hæld dejen i formen.
  • Skræl igen 3 æbler og skær dem i tynde skiver. Fordel dem i et tæt mønster oven på dejen.
  • Bland kanel og sukker sammen og drys det over kagen i et jævnt lag.
  • Bag kagen i ovnen ved 180 grader alm. ovn i cirka 1 time - tjek med en strikkepind eller lignende, at den er gennembagt.
  • Servér gerne kagen mens den er lun og server med vaniljeis eller creme fraiche.

Noter

Opskriften er fundet her, og så jeg rettet en smule til i den.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 537 kcal | Kulhydrater: 89 g | Protein: 7 g | Fedt: 18 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Hvis du har mange æbler, så tag også et kig på nogle af mine andre opskrifter med æbler. Du kan også prøve at bage mine kanel/æble muffins.

Hvis du ikke vil lave en bagt æblekage som denne, så kan du i stedet lave en gammeldags æblekage.

Tip til opskriften

Kagen er lækker når den er lun, men kan også sagtens serveres kold.

Æblekagen kan serveres enten som den er, eller sammen med en kugle vaniljeis, creme fraiche eller flødeskum.

Hvis du ikke er så vild med kanel på din æblekage så kan du udelade kanelen.

Svampet æblekage

Denne æblekage med kanel bliver lækker og svampet fordi der både er æble i tern i selve dejen, men også æble i skiver ovenpå kagen. Ovenpå æbleskiverne kommer der en blanding af sukker og kanel.

Æblekage
Svampet æblekage
Æblekage med kanel
Bagt æblekage med kanel
Svampet Æblekage
Æblekage med kanel

Kommentarer

  1. Emma skriver

    november 09, 2023 at 8:57 am

    Super lækker kage. Ved du om den kan fryses efter bagning?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 20, 2023 at 12:52 pm

      Jeg tror ikke jeg selv har haft frosset den ned. Men det vil jeg bestemt mene du godt kan :-)

      Svar
  2. Cathrine skriver

    november 06, 2019 at 1:09 pm

    Læææækker æblekage den fik 45min i en 180grader varm ovn i en 27cm springform den er helt perfekt👌🏻👌🏻

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 04, 2019 at 12:05 am

      Skønt at høre! 😊

      Svar
  3. Majbrit skriver

    maj 21, 2019 at 10:57 am

    Jeg bagte den sidste tirsdag, dobbelt portion og gav den 1,5 time ved 180 g.

    Kæft en god kage. Det er ikke sidste gang jeg bager den

    Mums guf guf

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 03, 2019 at 9:37 am

      Hvor er det bare dejligt at høre! :o)

      Svar
  4. Katrine skriver

    januar 06, 2019 at 3:41 pm

    Jeg har lige nu bagt den 20 minutter længere end angivet og den er fortsat flydende. Min ovn er næsten ny og har ikke haft problemer med bagetider før. Jeg tror desværre lidt de andre damer har ret i at der må være en fejl i opskriften. Jeg glæder mig til den engang bliver færdig, for den dufter skønt og ser lækker ud 😊

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 06, 2019 at 8:01 pm

      Hej Katrine, ja det kunne godt tyde på at jeg har taget fejl med tiden. Jeg har rettet tiden til cirka 1 time. Hvor lang tid gav du den?

      Svar
  5. Dorte skriver

    oktober 09, 2016 at 10:04 pm

    Jeg lavede den idag præcis efter opskriften, gav den xtra 10 min., dvs 45. min på 180 almindelig ovn, som angivet. Den var stort set flydende, da jeg tog den ud! Jeg endte med at sætte den tilbage i ovnen på 200 i 45 min, og så begyndte den endelig at ligne en æblekage, der var bagt igennem. Det kan simpelthen ikke lade sig høre at bage sådan en kæmpekage i 35 min på 180 grader. Jeg tror ikke på, at din ovn er mere præcis, det må være en fejl i opskriften.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 16, 2016 at 10:54 am

      Hej Dorte
      Var din springform lige så stor som min? Jeg er ret sikker på at det var det antal minutter jeg gav den i min ovn - men nu er det ved at være noget tid siden jeg har bagt den.

      Svar
  6. Ellen Bomholt skriver

    oktober 17, 2015 at 2:25 pm

    Lækker æblekage. Jeg har bagt den et par gange nu og bager den 60-70 min ved 180 grader varmluft.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 17, 2015 at 11:04 pm

      Det var rigtig dejligt at høre. Ja, der kan være en del forskel på de forskellige ovne. Godt du har fundet en tid der passer i netop din ovn.

      Svar
  7. jytte skriver

    oktober 11, 2015 at 3:00 pm

    Den opgivede bagetid er for kort!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 13, 2015 at 5:28 pm

      Hej Jytte
      Der kan være stor forskel på ovne. Bagetiden passer på min ovn, men din ovn kan godt varme mindre præcist end min.
      Hilsen Louise

      Svar
  8. Line skriver

    september 20, 2014 at 11:39 pm

    Øjjj det ser godt ud!
    En rigtig efterårskage! Jeg leder efter den perfekte æbletærte til mit kommende tema projekt!
    Hvordan er konsistensen?

    //Line

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 22, 2014 at 9:35 am

      Ja, den passer lige til årstiden :-)
      Det her er mere end sandkage med æbler end det er en æbletærte. Hvis du skal have en rigtig god æbletærte vil jeg anbefale en disse: æbletærte med smuldredej, æbletærte med marcipan, æbletærte med kanel og mandler, eller æbletærte med karamelbund.

      Håber du finder noget der kan bruges :-)

      Svar
4 fra 1 stemme (1 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.