Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Søde sager

Jordbær med fløde

Udgivet: 28. jul 2020 · Opdateret: 10. nov 2020

Jordbær med fløde

Jordbær med fløde er virkelig en klassiker i det danske sommerkøkken. Det er den bedste og nemmeste sommerdessert der findes! For mange tror jeg virkelig, at det er smagen af sommer og noget de husker fra deres barndom. Jeg husker, at det var det bedste at komme ud til en stor gård, hvor der var selvpluk af jordbær. Her plukkede vi store skåle fyldt med jordbær. Når vi kom hjem fik vi så de lækre jordbær serveret med sukker og fløde.

Opskriften på jordbær med fløde er så nem og simpel, at der nærmest ikke er en opskrift. Mon ikke også de fleste er vokset op med denne skønne dessert om sommeren. Det er i hvert fald noget jeg tydeligt kan huske fra jeg var barn. Uhm, de søde solmodne jordbær, drysset med lidt sukker og så en kold fed fløde over. SÅ lækkert!

Normalt vil jeg servere jordbærrene i en stor skål, med fløde og sukker ved siden af. Så kan man selv vælge hvor stor en portion man vil have og hvor meget sukker og fløde man ønsker ovenpå sine jordbær.

For et mere rustikt look kan man sagtens blot servere de skyllede og nippede jordbær hele i en stor flot skål. Det fik vi ofte da jeg var barn, og det har bare sin helt egen charme. Så kan man selv vælge om man vil halvere dem med sin ske når man har fået dem over på sin tallerken.

piskeris Grullo

Jordbær med fløde

5 fra 2 stemmer
Justér antalJustér antal: 4 personer
Holdbarhed: 1 dag
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 10 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 500 g jordbær
  • sukker, mængden afhænger af hvor søde jordbærrene er
  • ¼ liter piskefløde, Kan evt. blandes lidt op med mælk

Sådan gør du
 

  • Skyl jordbærrene og fjern stilken.
  • Skær evt. jordbærrene i mindre stykker.
  • Fordel jordbærrene i dybe tallerkener.
  • Drys jordbærrene med lidt sukker. Mængden kommer an på hvor søde dine jordbær er. Lad evt. hver enkelt om hvor meget de vil have på.
  • Hæld kold piskefløde over jordbærrene.

Video

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 259 kcal | Kulhydrater: 12 g | Protein: 2 g | Fedt: 24 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Variationer af jordbær med fløde

Vil du gerne variere den klassiske version af jordbær med fløde lidt, så kan du f.eks. servere dine jordbær med hyldeblomstsukker eller myntesukker istedet for. Jeg har linket til et par opskrifter fra nogle af mine søde og dygtige kollegaer, da det ikke er noget jeg selv har en opskrift på endnu.

Andre desserter med jordbær

Jordbær er bare fantastiske, og kan bruges i så mange lækre desserter! Hvis du vil prøve noget andet kan du jo prøve en af disse opskrifter herunder, og ellers kan du finde alle mine opskrifter med jordbær lige her.

Jordbærsorbet
Gå til opskrift
Jordbærsorbet
Pavlova med is og friske jordbær
Gå til opskrift
Pavlova med is og jordbær
Jordbær med creme anglaise og jordbærsorbet
Gå til opskrift
Friske jordbær creme anglaise jordbærsorbet brændt hvid chokolade
Jordbæris
Gå til opskrift
Jordbæris
Ispinde med jordbær og mørk chokolade
Gå til opskrift
Ispinde med jordbær og chokolade
Chokoladepavlova
Gå til opskrift
pavlova
Jordbær med chokolade
Gå til opskrift
Jordbær med chokolade
Jordbærkage med mazarinbund og chokoladecreme
Gå til opskrift
Jordbærkage med mazarinbund
Jordbærtærte
Gå til opskrift
Hjemmelavet jordbærtærte
Chokoladepavlova med jordbær og blåbær
Gå til opskrift
Mini chokoladepavlova med jordbær og blåbær

Kommentarer

  1. Maria skriver

    september 24, 2024 at 1:54 am

    5 stars
    Thank you for this recipe. I am from Pakistan and I visited Denmark for a summer school where some locals told me about this traditional dessert. It may seem simple, but for someone like me who's never had it, it helps having the recipe from someone who knows how it should be.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 26, 2024 at 12:28 pm

      Hi Maria,
      Love that you can use the recipe. It's the best summerdessert!

      Svar
  2. Annie skriver

    august 01, 2020 at 1:39 pm

    Er det seriøst at du har brugt tid og kræfter på at skrive en opskrift ned på noget så simpelt som "jordbær med fløde?"

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 03, 2020 at 10:34 am

      Hej Annie
      Ja, det er det skam. Det er måske ikke alle der kender til den skønne dessert, og der kommer jo hele tiden nye unge mennesker der flytter hjemmefra og måske har brug for lidt mere hjælp til madlavningen end dem der har stået i et køkken i mange år :-)
      Hilsen Louise

      Svar
5 from 2 votes (1 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.