• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad

    Kyllingesalat med feta, avokado og pinjekerner

    Udgivet: sep 14, 2012 · Opdateret: jun 22, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    Lækker Kyllingesalat - mættende måltidssalat

    Denne kyllingesalat er nok én af de bedste jeg har smagt. Der er masser af fyld i, og serveret sammen med lidt lækkert brød er den et skønt måltid! Jeg kan f.eks. anbefale at bage mine flettede flutes med solsikkekerner. Det er altid et hit! Hvis du ikke har lyst til at bage dit brød kan du også sagtens købe et lækkert brød, der kan serveres til kyllingesalaten.

    Sådan en lækker måltidssalat som denne kyllingesalat, kan både serveres til en lækker frokost eller til aftensmad. Salaten er også skøn som et indslag på en stor buffet.

    Salaten har en del ingredienser, men det er også det der gør denne her kyllingesalat super god. Kyllingesalaten er toppet med både sprødristet bacon, smuldret feta og ristede pinjekerner. Det er simpelthen SÅ lækkert! Hvis du synes det bliver lidt dyrt med pinjekerner, så kan de erstattes af f.eks. solsikkekerner eller græskarkerner. Eller måske en lille blanding. Men det er altså lige lidt mere luksus med pinjekerner.

    Laekker Kyllingesalat

    Kyllingesalat med feta, avokado og pinjekerner

    5 fra 1 stemme
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    Holdbarhed: 2 dage
    Fryseegnet: Nej
    6 personer
    Forb. tid 45 min
    Samlet tid 45 min
    Udskriv

    Ingredienser

    Salaten

    • 125 g salatmix
    • 1 rød peberfrugt
    • 2 forårsløg
    • 1 avokado
    • 15 cherrytomater
    • 100 g ærter
    • 150 g majs
    • 150 g bacon i tern
    • 4 kyllingebrystfileter
    • Sesamfrø
    • Olivenolie
    • 50 g soltørrede tomater i olie drænet for olie
    • 50 g pinjekerner kan erstattes af solsikkekerner eller græskarkerner
    • 150 g feta

    Dressing

    • 3 spsk olivenolie
    • 1 spsk balsamico
    • 1 spsk akaciehonning eller alm. honning
    • 2-3 fed hvidløg
    • 1 spsk sennep
    • lidt citron
    • salt og peber

    Serveres med

    • brød
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Skyl salaten og fordel den i et fad.
    • Skær peberfrugt i strimler eller tern.
    • Skær forårsløg ringe.
    • Skær avokadoen i tern og halver tomaterne.
    • Fordel alle grønsagerne oven på salaten.
    • Rist pinjekernerne på en tør pande til de er gyldne. Hæld dem i en skål og stil til side.
    • Hak de soltørrede tomater og stil til side.
    • Steg baconternene sprøde på en tør pande og læg dem på en tallerken med køkkenrulle på for at suge fedtet.
    • Skær kyllingebrystfileterne i strimler, vend dem med olivenolie og sesamfrø. Steg dem på en pande og tilsæt evt. lidt mere olie hvis det er nødvendigt. Krydr med salt og peber.
    • Kom kyllingestrimlerne ovenpå grøntsagerne i fadet, drys med bacontern, hakkede soltørrede tomater, ristede pinjekerner og smuldret fetaost.
    • Rør alle ingredienserne sammen til dressingen og smag til med lidt citronsaft, salt og peber. Hæld dressingen over salaten, eller server den til og server med lunt brød.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Derudover lavede jeg det mest fantastiske brød, men det var desværre ud fra fri fantasi. Det var simpelthen så lækkert. Jeg brugte durummel, pizzamel og hvedemel til det. Men jeg skal nok prøve at lave det igen med præcise mål. Men på billederne kan I måske se hvor godt det var. Så er der noget at glæde sig til :-)
    Opskriften stammer fra et gammelt madblad, men da jeg kun har en dårlig kopi af det kan jeg ikke se hvilket blad det er.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1
    person
    | Kalorier: 620 kcal | Kulhydrater: 22 g | Protein: 44 g | Fedt: 41 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Oftest stillede spørgsmål til opskriften på kyllingesalat

    Kan jeg undlade nogle af ingredienserne?

    Hvis der er noget du ikke kan lide af grøntsagerne kan du sagtens skifte det ud med noget du bedre kan lide. Jeg elsker f.eks. soltørrede tomater, men hvis du ikke kan lide dem kan du sagtens undlade dem i kyllingesalaten.

    Kylling og bacon
    Pinjekerner der ristes på panden
    Avokado, tomat, forårsløg
    Lækker kyllingesalat
    brød
    Lækker kyllingesalat
    Følg mig på Instagram
    « Bærdessert med skyr
    Appelsindampede gulerødder »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Jesper Lau Sønderup

      maj 10, 2016 at 10:40 pm

      Hej Louise

      Hvad kan man bruge istedet for soltørrede tomater??

      Svar
      • Louise Dam

        maj 11, 2016 at 3:27 pm

        Dem kan du eventuelt bare undlade.

        Svar
    2. Anni Madsen

      april 10, 2016 at 11:17 pm

      Skal kyllingestrimlerne være lune når de lægges på salat og grøntsager?

      Svar
      • Louise Dam

        april 13, 2016 at 8:45 pm

        Ikke nødvendigvis, det er fint nok hvis de køler helt af inden.

        Svar
    3. Astrid lind

      september 14, 2012 at 11:18 pm

      Hmm.. Denne her opskrift er 100% magen til newyorkerbyhearts, men du har skrevet det som var det din?

      Svar
      • Louise Dam

        september 17, 2012 at 10:07 am

        Hej Astrid
        Jeg har lavet den ud fra en kopi af en opskrift i et blad. Men det er en jeg har fået af min svigermor. Jeg kunne ikke se hvilket blad opskriften var fra pga. en lidt dårlig kopi, derfor har jeg ikke skrevet det. Men det er altså ikke hos Newyorkerbyheart jeg har fundet opskriften. Hun må have kigget i det samme blad :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Hjemmelavet jordbærguf

    Hjemmelavet guf

    Vandmelonsalat

    Vandmelonsalat med feta

    Gulerodskage med floedeosteglasur

    Gulerodskage med ostecreme

    Groen kartoffelsalat med avocadodressing

    Kartoffelsalat med avocadodressing

    Lemonade

    Lemonade

    Spidskaalssalat

    Spidskålssalat

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.
    • Hjemmelavet guf
    • Vandmelonsalat med feta
    • Gulerodskage med ostecreme
    • Kartoffelsalat med avocadodressing
    • Lemonade
    • Spidskålssalat
    Mig

    Jeg hedder Louise! Jeg er 33 år og bor i København sammen med min kæreste og datter. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de omkring 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    • Helstegt oksemørbrad
    • Bananpandekager
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler
    • Panang karry med kylling (Panang Gai)
    • Vietnamesiske forårsruller / rispapirruller

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her