• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Højtider og særlige lejligheder » Jul

    Opskrifter til juleaften

    Udgivet: dec 22, 2015 · Opdateret: feb 2, 2018 af Louise Dam

    Opskrifter til juleaften
    I dette indlæg har jeg samlet alle de juleopskrifter du skal bruge for at holde en rigtig dejlig juleaften med alt hvad der hører sig til. Så skal du ikke rundt og lede en masse forskellige steder.

    Andesteg

    I de fleste hjem hører der sig andesteg til juleaften, det gør der i hvert fald i min familie. Det er ikke så svært at lave en lækker andesteg - det meste af tiden står den jo bare og passer sig selv i ovnen.
    Andesteg

    Flæskesteg

    Det er lidt forskelligt om man kommer fra en familie hvor der både serveres andesteg og flæskesteg, eller kun andesteg eller kun flæskesteg. Uanset hvad så er flæskesteg lækkert og det er super vigtigt den ikke får for meget så den bliver tør, og det er også super vigtigt at den får sprøde svær. Det hører sig altså til.
    Flæskesteg

    Hjemmelavet rødkål

    Der hører sig rødkål til juleaften. Jeg kan bedst lide den hjemmelavede variant, men man kan selvfølgelig også sagtens købe sig fra det. Køb i så fald en rødkål af god kvalitet. Det er nu ret nemt at lave sin egen hjemmelavede rødkål og det kan sagtens laves i god tid før juleaften. Så skal du ikke stå og stresse over det lige op til jul.
    Rødkål

    Salater

    Jeg er blevet ret glad for at servere en frisk salat juleaften. Julemaden kan hurtig blive ret tung i det, og tit sidder der også en eller to som forsøger at passer på med hvad de spiser. Det plejer derfor at være et hit med en lækker salat. Der er 3 hovedgrupper af salater; rødkålssalat, grønkålssalat og appelsinsalat. Alle er meget lækre og kan også sagtens kombineres.

    Rødkålssalat med æbler, appelsin og trænebær

    Rødkålssalat med æble, appelsin og tranebær

    Rødkålssalat med appelsin og granatæble

    Rødkålssalat med appelsin og granatæble

    Grønkålssalat med granatæble & honningmarinerede valnødder

    Grønkålssalat med granatæble & honningmarinerede valnødder

    Grønkålssalat med æble, appelsin og tranebær

    Grønkålssalat med æble, appelsin og tranebær

    Appelsinsalat med granatæble og pinjekerner

    Appelsinsalat med granatæble og pinjekerner

    Brunede kartofler

    De brunede kartofler er bare en del af juleaften. Så vidt jeg ved spises der kun brunede kartofler til jul. Det er en af de ting der bare helst ikke må gå galt juleaften, men det er faktisk ikke så svært igen. Det vigtigste er at give sig god tid til det. Hvis man skruer for højt op for varmen så risikerer du at sukkeret brænder på - og det skal jo ikke blive til brændte kartofler :-)
    Brunede kartofler

    Hvide kartofler

    De hvide kartofler har jeg ikke en decideret opskrift på. Men her er hvad du skal gøre:
    Beregn cirka 100-200 gram kartofler pr. person (det afhænger selvfølgelig lidt af hvad du ellers har af tilbehør).
    Skræl kartofler, læg dem i en gryde med vand der dækker kartoflerne. Kog dem i cirka 20 minutter eller indtil de er møre - men stadig faste i det.

    Sauce

    Hvis du skal lave en andesauce så kan det godt være lidt svært fordi der er en del fedt på en and. DErfor kan det være svært at få nok andefond ud af anden til brug i saucen. Hvis du både laver flæskesteg og andesteg vil jeg derfor anbefale at bruge noget afdryp fra flæskestegen også. Det blive saucen meget bedre af. Da jeg ikke har en opskrift på saucen til juleaften, så vil jeg henvise dig til kvalimad.dk. Han har helt styr på det!

    Risalamande med kirsebærsauce

    Risalamande er en meget populær dessert juleaften. Er der mon nogen der spiser noget andet? Her er det en helt klassisk variant, hvor jeg koger risengrøden dagen før sammen med en vaniljestang. På selve juleaftensdag blander jeg så sukker og flødeskum i risengrøden og så ender man ud med en risalamande, som smager helt fantastisk. Køb en kirsebærsauce, varm den i en gryde og server den til risalamanden.
    Risalamande med kirsebærsauce

    Konfekt/slik

    I min familie er der tradition for at mødes allerede om eftermiddagen juleaften. Her starter vi så allerede på de første hjemmelavede godter og konfekt. Senere hen på aftenen når alt den ovenstående julemad er spist så er vi klar igen til et nyt fad med masser af slik, konfekt og hvad der ellers er af gode ting. Herunder finder du et par eksempler på hvad der kunne stå på bordet af søde ting juleaften.
    slik og konfekt

    Mozartkugler
    P-tærter
    Havregrynskugler
    Dadelkugler med lakrids
    Dadelkugler med appelsin
    Karameller med havsalt
    Ristede chokolademandler
    Brændte mandler
    Karameller i mikroovnen
    Pebermyntepastiller

    « Lakridskranse
    Cookies med chokolade og nødder »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Hårdkogte æg
    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her